Numatoma, kad Lenkijos ekonomistas prezidentą konsultuos viešojo administravimo decentralizavimo, socialinių draudimų, mokesčių, darbo rinkos reformų, smulkaus ir vidutinio verslo skatinimo, privatizavimo klausimais.

Prezidento patarėjas Darius Kuolys sakė BNS, kad M. Swiecickis Lietuvoje dirbs 45 dienas. Jo gyvenimo ir buvimo Vilniuje išlaidas apmoka Lenkijos fondas "Know how".

Pasak D. Kuolio, M. Swiecickio darbas Vilniuje yra Lenkijos prezidento pagalba Lietuvos ūkio reformoms. Prezidento patarėjas neabejojo, kad žymaus lenko patirtis bus naudinga Lietuvai ir naujajai, po spalio 8 dieną įvyksiančių Seimo rinkimų suformuotai Vyriausybei.

"M. Swiecickio reformos buvo itin gerai įvertintos Vakarų ekspertų ir tapo pavyzdžiu kitoms Vidurio Europos valstybėms", pažymėjo D. Kuolys. Jo teigimu, prezidentas tikisi, jog naujoji Lietuvos Vyriausybė bus reformų Vyriausybė.

Artimiausiomis dienomis M. Swiecickis susitiks su privatizavimo, draudimo specialistais, Ūkio, Finansų ministerijų pareigūnais, užsienio ambasadų atstovais.

Ekonomikos mokslų daktaras M. Swiecickis dešimtojo dešimtmečio pradžioje Tadeuszo Mazowieckio (Tadeušo Mazoveckio) Vyriausybėje užėmė užsienio ekonominių ryšių ministro postą, buvo vienas iš Leszeko Balcerowiczo (Lešeko Balcerovičiaus) plano Lenkijos ūkiui pertvarkyti bendraautorių.

Naujasis Lietuvos prezidento konsultantas daugiau nei ketverius metus dirbo Varšuvos miesto meru, pastaruoju metu dirbo ūkio viceministru, atsakingu už santykius su Europos Sąjunga ir ES valstybėmis, buvo derybų su ES delegacijos narys. M. Swiecickis vadovavo vyriausybinei grupei, rengusiai raportą apie Lenkijos integracijos į ES pasekmes.

M. Swiecickis studijavo Harvardo ir George`o Washingtono (Džordžo Vašingtono) universitetuose JAV, yra daugybės mokslinių straipsnių autorius.