Spaudos konferencijoje pirmadienį jis teigė, kad Seimo daugumos kaltinimas, neva prezidentas įsijungė į Seimo rinkimų kampaniją "ketvertuko" pusėje "nėra taip lengvai paneigiamas".

Kaip žinoma, Naujoji sąjunga, Lietuvos liberalai, Centro sąjunga bei Modernieji krikščionys demokratai yra perėmę iš prezidento metinio pranešimo "naujosios politikos" sąvoką ir liepos pradžioje rengia konferenciją, kurios globėju sutiko būti V. Adamkus.

J. Bernatonis teigė, kad šalies Konstitucijoje aiškiai nurodyta, kad asmuo, išrinktas prezidentu, "turi sustabdyti veiklą politinėse partijose", arba, kitaip tariant, būti bešališkas visų politinių partijų atžvilgiu.

Tačiau J. Bernatonis mano, kad konservatorių priekaištai, esą prezidentas susitapatino su kuriamuoju bloku, nėra visiškai pagrįsti, nes prezidentas niekada viešai jo neparėmė.

"Tiesiog gudrūs, patyrę politikai sugebėjo suformuoti žmonių nuomonę, kad prezidentas Seimo rinkimuose remia jų partijas. Kitaip sakant, rinkimų kampanijos tikslais buvo spekuliuojama prezidento Valdo Adamkaus vardu ir autoritetu", teigė LDDP narys.

Jis mano, kad "tai darę politikai bent jau turėtų atsiprašyti prezidento".

J. Bernatonio LDDP yra sukūrusi su socialdemokratais kitą rinkimų bloką, iš kurio "naujosios politikos" išpažinėjai gali atimti dalį elektorato.