Kaip pranešė Vyriausybės spaudos tarnyba, Neringos mero rašte reikalaujama, kad persikėlimas keltu Neringos miesto gyventojams ir įmonėms būtų nemokamas, nes, pasak mero, keltas atlieka tilto funkcijas, o judėjimas tiltu visoje Lietuvoje yra neapmokestinamas.

S. Mikelis taip pat prašo panaikinti apmokėjimo už persikėlimu keltu tvarką, įsigaliojusią nuo šių metų gegužės 1 dienos, nes ji pažeidžia vartotojų interesus - yra reikalaujama sumokėti už nepasinaudotą paslaugą.

Pagal naują tvarką, keliantis keltu į Kuršių neriją iš karto imamas mokestis už persikėlimą į abi puses.

Neringos meras taip pat siūlo nedidinti keltų bilietų kainų ir neįvesti sezoninių kainų.

Neringos miesto meras prašo suderinti persikėlimo keltu kainas su Konkurencijos taryba, vadovaujantis Lietuvos įstatymais.

Paprašyta spręsti ir keltų infrastruktūros gerinimo problemą.

Nuo gegužės 1 dienos persikelti keltu į Kuršių neriją kainuoja beveik dvigubai brangiau, nei žiemos sezono metu.

Akcinė bendrovė "Smiltynės perkėla" nustatė, kad perkelti lengvąjį automobilį vasaros sezono metu iki rugsėjo 30 dienos kainuos 40 litų. Ne vasaros sezono metu už automobilio perkėlimą reikia mokėti 22 litus.

Dėl pakeltų kainų protestavo Neringos meras S. Mikelis, prašydamas pakeisti įkainius. Tuo tarpu perkėla ne tik nemažina įkainių, bet ir tikisi iš savivaldybės gauti 130 tūkst. litų kompensaciją už keleiviams suteiktas kainų lengvatas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją