Algirdas Butkevičius taip pat paprašė atsakingai diskutuoti dėl Seimui patvirtinti pateikto socialinio modelio ir „kadencijos pabaigoje nesuklupti“.

„Pakeiskime šiek tiek tą leksiką Lietuvoje, kad ateikite su investicijomis, nes Lietuvoje pigi darbo jėga. (...) Mes turime kalbėti apie kvalifikuotą darbo jėgą, jeigu mes norime konkuruoti globaliam pasaulyje. Viskas pasibaigė ir dedam brūkšnį - pigi darbo jėga niekam nereikalinga“, - šeštadienį Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) Tarybos posėdyje pareiškė partijos lyderis A.Butkevičius.

Pasak jo, dabar gyvename tokiu laikotarpyje, kada planuojantys savo investicijas Lietuvoje, klausia apie kvalifikuotos darbo jėgos išteklius. „Jeigu jos (kvalifikuotos darbo jėgos - BNS) nėra, keliauja kitur“, - teigė premjeras.

A.Butkevičius taip pat pareiškė, kad socialinio modelio priėmimas Seime socialdemokratams yra labai svarbus.

„Politiškai yra labai svarbu jį priimti, nes mes kaip ir Vyriausybė, įgyvendiname iškeltus tikslus, visu, kad ir labai radikalius, ir siūlau niekada nesuklupti, o ypač kadencijos pabaigoje“, - teigė premjeras.

„Jeigu tai bus neįgyvendinta, būsime politiškai būsime vertinami neigiamai, o po kelerių metų mūsų valstybė bus nepatraukli investuotojams“, - pridūrė A.Butkevičius.

Jis taip pat pabrėžė, kad partijos tikslas yra rinkimus į Seimą, vyksiančius kitais metais, laimėti.

Kitais metais vyksiančius rinkimus į Seimą socialdemokratai tikisi laimėti ir sulaukti 20 proc. rinkėjų balsų, sako partijos lyderis Algirdas Butkevičius.

„Mūsų yra vienas pagrindinis tikslas - laimėti rinkimus. O tai irgi būtų istorinis dalykas, kada valdančiojoje daugumoje esanti partija laimi rinkimus“, - šeštadienį žurnalistams Seime sakė A.Butkevičius, dalyvavęs partija Tarybos posėdyje.

„Būtų labai gerai, jeigu gautume 20 proc. rinkėjų balsų,“ - paklaustas, kokio rinkėjų pasitikėjimo tikisi sulaukti, sakė A.Butkevičius.

Rinkimai į Seimą vyks 2016 metais.

Partijos taryba vienbalsiai pritarė, kad socialdemokratų rinkimų štabui vadovautų parlamentaras Algirdas Sysas.