Pasitarime dalyvavo vidaus reikalų ministras V. Markevičius, generalinis prokuroras Kazys Pėdnyčia, Valstybės saugumo departamento direktorius Mečys Laurinkus, vyriausiasis Panevėžio miesto policijos komisaras Stanislovas Poliakas, Panevėžio miesto meras Valdemaras Jakštas.

Vidaus reikalų ministrui taip pat pavesta pasirūpinti, kad iš Vilniaus ar Kauno būtų paskirti pareigūnai, kurie turėtų ištirti Panevėžio policijos darbą ir įvertinti, ar vietiniai pareigūnai tinkami eiti pareigas.

Iki kito trečiadienio taip pat turėtų būti parengtas Vyriausybės nutarimo projektas, kuriame būtų numatoma, kaip bus koordinuojamas jėgos struktūrų darbas Panevėžyje. Tačiau premjeras, pavedęs nušalinti Panevėžio policijos vadovus, nepasakė, ar kliba Policijos departamento vadovo Visvaldo Račkausko ir Generalinio prokuroro Kazio Pėdnyčios kėdės.

Pasitarime dalyvavęs Panevėžio meras Valdemaras Jakštas sakė, jog buvo kalbėta ir apie vaizdo kamerų įrengimą mieste. Pasak jo, tokia priemonė Taline nusikalstamumo lygį sumažino 14 proc. V. Jakštas sakė, jog apie vaizdo kamerų įrengimą buvo kalbama penktadienį Panevėžyje vykusiame pasitarime su pramonininkais ir verslininkais, tačiau taip pat žadama prašyti ir Vyriausybės pagalbos.

Panevėžio rajone praėjusį sekmadienį buvo nušauti du teisėsaugos pareigūnai - Panevėžio apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotoja Vida Kazlauskaitė ir Pasvalio rajono policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus inspektorius Sergejus Piskunovas.