Anot A. Butkevičiaus, susidaro įspūdis, kad J. Milius save pozicionuoja kaip dirbusį Premjero pareigose.

„Rinkos atidarymas be valstybės vadovų - vieno ar kito pastangų - yra neįmanomas. Jis (J. Milius, ELTA) tik gali tolesnį darbą vykdyti, kai atvyksta ekspertai ir specialistai", - „Žinių radijui" kalbėjo A. Butkevičius.

Buvęs VMVT vadovas Vyriausybę padavė į teismą ir reikalauja jį sugrąžinti į tarnybos vadovo pareigas, taip pat prašo priteisti kompensaciją už pravaikštas. Duodamas interviu lrytas.lt naujienų portalui J. Milius pareiškė, kad jis atvėrė eksporto rinkas lietuviškai produkcijai į 170 šalių, o Premjeras „šildėsi mūsų (VMVT) nuopelnais ir pasielgė negarbingai".

J. Milius buvo atleistas Vyriausybės sprendimu, neigiamai įvertinus jo veiklos ataskaitą. Jam taip pat pareikšti įtarimai dėl dokumentų klastojimo ir piktnaudžiavimo tarnyba – manoma, kad Tvarkos ir teisingumo partijos narys Petras Gražulis per VMVT vadovą siekė nuslėpti įmonėje „Judex“ nustatytus pažeidimus. Apie „Judex“ koldūnuose rastas listerijos bakterijas Lietuvos kolegas informavo Rusijos maisto saugos tarnyba. J. Milius ir V. Baltraitienė taip pat dalyvavo prieštaringai vertinamoje vakarienėje su medžiokle kartu su Latvijos žemės ūkio ministru bei verslininkais.