„Grįžęs po vizito Kinijoje, iš karto po Velykų susitiksiu su „Tvarkos ir teisingumo“ partijos pirmininku Rolandu Paksu, išklausysiu jo nuomonės, nes ši partija yra delegavusi S.Skvernelį į ministro postą. Tuomet priimsiu sprendimą“, - teigė premjeras. Jo komentarą BNS trečiadienį perdavė atstovė spaudai Evelina Butkutė Lazdauskienė.

Svarstymus apie S.Skvernelio galimybes likti vidaus reikalų ministro poste trečiadienį paskatino jo pareiškimas, kad Seimo rinkimuose rudenį jis dalyvaus su neparlamentine Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga. Į vidaus reikalų ministro postą 2014 metų lapkritį S.Skvernelį delegavo valdančioji „Tvarkos ir teisingumo“ partija. Ministras nėra šios partijos narys ir nežada stoti į jokią kitą partiją.

„Tvarkos ir teisingumo“ partijos pirmininkas europarlamentaras R.Paksas trečiadienį pareiškė, jog „būtų sąžininga ir padoru“ S.Skverneliui palikti postą.

„Aš manau, kad atsakingas ministras turėtų pagalvoti iki Velykų ir priimti sprendimą. (...) Būtų sąžininga ir padoru jam palikti tą postą“, – BNS trečiadienį sakė R.Paksas.

Jis teigė, kad partijos struktūros neskubės priimti sprendimų dėl ministro likimo. Pirmiausia „tvarkiečių“ lyderis nori pasikalbėti su šiuo metu Kinijoje viešinčiu premjeru Algirdu Butkevičiumi, kitais koalicijos partneriais.

R.Paksas teigė „artimiausiu metu“ susitiksiąs ir su S.Skverneliu.

„Man būtų keista suprasti, kad valdančioji koalicija susideda iš kelių partijų, o vienas ministras būtų deleguotas opozicinės arba net neparlamentinės partijos“, – teigė R.Paksas.

„Gali turėti mandatą, bet kai nusprendi eiti į kitą politinę jėgą, startuok nuo pradžių ir, duokdie, tau sėkmės“, – pridūrė jis.

S.Skvernelis spaudos konferencijoje sakė asmeniškai nesulaukęs R.Pakso raginimų trauktis iš ministro posto. Jis teigė nesąs įsipareigojęs jį delegavusiai partijai.

„Sąžininga - nesąžininga (likti ministro poste) vertins tie, nuo kurių sprendimai priklauso. Aš nesu nei pozicija nei opozicija, tai (LVŽS) – neparlamentinė partija, rinkimai dar neprasidėjo, aš jokiu kandidatu dar nesu iškeltas, tai bus gerokai vėliau. Jei tai įmanoma, kad mano apsisprendimas dalyvauti su daugeliu nepartinių žmonių politikoje rinkimuose pakeičia mano kaip ministro darbo vertinimą – tokie sprendimai gali būti“, – sakė S.Skvernelis.

Jis teigė neįsivaizduojantis savęs partijoje, kuriai teisėsauga yra pareiškusi įtarimus. „Tvarkiečiai“ yra sulaukę įtarimų dėl prekybos poveikiu.

„Kai partijai kaip juridiniam asmeniui pareiškiami įtarimai, turbūt sunku suvokti ir matyti mane, kaip buvusį teisėsaugos institucijų darbuotoją vadovą dalyvaujant tame darinyje, kuris turi didelių problemų su teisėsauga. Manau, kad visi tą puikiai supranta ir deleguojant mane į šią poziciją, nebuvo jokių sutarimų, kad tapčiau partijos nariu, vykdyčiau kažkokias užduotis. Aš tapau ministru ir vykdau programą, kurią patvirtino Seimas“, – teigė ministras.