Paprašytas pakomentuoti, ar didėjant imigrantų skaičiui Lietuvai teks priimti daugiau pabėgėlių, premjeras A. Butkevičius sako, jog šis klausimas artimiausiu metu bus spendžiamas Europos Sąjungos (ES) Užsienio reikalų ministrų taryboje.

„Tai yra visos Bendrijos problema, todėl mes, kaip ES valstybė narė, dalinantis imigrantų kvotas privalome solidarizuotis su kitomis šalimis“, – teigia Vyriausybės vadovas. Ministro Pirmininko teigimu, atvykėliams bus sudarytos visos galimybės integruotis į visuomenę.

Komentuodamas NATO vadavietės – pajėgų integravimo vieneto – Lietuvoje įsteigimą, premjeras sako, kad tai yra Aljanso atsakas į dėl Rusijos agresijos Ukrainoje pasikeitusią geopolitinę saugumo situaciją.

„Naujoji NATO vadavietė dar labiau sustiprins mūsų šalies saugumą, nes iškilus pavojui, pirmieji gynybiniai sąjungininkų daliniai Lietuvoje galės atsirasti per 48 valandas,“ – aiškina Vyriausybės vadovas.

Kalbantis apie šiandien Vilniuje vykstantį Inovacijų forumą, premjeras A. Butkevičius sako, kad tokie forumai yra platforma, kurioje galima padiskutuoti ir iš užsienio ekspertų pasisemti patirties, kaip verslas gali bendradarbiauti su mokslu, kaip užtikrinti, kad valstybės investicijos į naująsias technologijas ateityje duotų grąžą.