Premjero atstovė spaudai Jarda Paukštienė BNS patvirtino, kad toks susitikimas buvo, tačiau išsamiau jo nekomentavo.

"Premjeras pakartojo, kad kai bus laikas, tuomet viską pakomentuos", - sakė J.Paukštienė.

A.Melianas BNS patvirtino, kad minėtame susitikime kalbėta apie jo galimą pretendavimą į vidaus reikalų ministro postą. Paklaustas, ar jam buvo leista suprasti, jog iš kelių Liberalų ir centro sąjungos premjerui pateiktų kandidatūrų gali būti pasirinkta būtent jo, A.Melianas atsakė negalįs to teigti.

"Kaip supratau, sprendimas bus jau labai greitai po Velykų", - BNS sakė A.Melianas.

A.Melianas 1982 metais baigė Vilniaus prekybos technikumą (dabar – Vilniaus kolegija), Vilniaus universitete 1992 metais baigė ekonomikos, 2000 metais – socialinio darbo studijas.

1997 metais buvo išrinktas Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nariu, Socialinių reikalų komiteto pirmininku. 2000–2004 metais buvo Seimo nariu, išrinktu pagal Lietuvos liberalų sąjungos sąrašą. Seime dirbo Socialinių reikalų ir darbo komitete, 2000–2001 metais buvo šio komiteto pirmininkas.

2006–2008 metais dirbo Vilniaus apskrities viršininko pavaduotoju.

A.Melianas buvo Lietuvos liberalų sąjungos narys nuo pat jos įkūrimo. Susijungus Lietuvos liberalų, Lietuvos centro ir Moderniųjų krikščionių demokratų sąjungoms, tapo Liberalų ir centro sąjungos valdybos nariu.

A.Melianas yra vienas iš 12 Liberalų ir centro sąjungos pirmininko pavaduotojų, Seimo socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininko pavaduotojas.

Liberalų ir centro sąjungos lyderis Algis Čaplikas po pirmadienį Vyriausybėje įvykusio koalicijos partnerių susitikimo sakė, kad kandidatai į vidaus reikalų ministro pareigas jau pasiūlyti. Neoficialiomis žiniomis, LiCS premjerui nurodė penkias siūlomas kandidatūras - sveikatos apsaugos ministro Raimondo Šukio, parlamentaro Artūro Meliano, vidaus reikalų reikalų viceministro Mindaugo Ladigos, parlamentaro Vytauto Bogušio ir buvusio vidaus reikalų ministro LiCS vicepirmininko Regimanto Čiupailos.

A.Kubilius yra sakęs, kad liberalcentristai į vidaus reikalų ministro postą galėtų pasiūlyti nepartinį kandidatą.

Vidaus reikalų ministro postas tapo laisvas iš jo pasitraukus liberalcentristui Raimundui Palaičiui, kuris sulaukė konservatorių kritikos dėl Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovų atleidimo.