Nelemtą traumą 79 metų vyras patyrė dar praėjusių metų gruodžio 22 dieną. Tąkart senolis nusprendė apsipirkti Naujoje gatvėje esančiame prekybos centre „Iki“. Prieš tai jis patraukė pasiimti pinigų iš bankomato. Būtent čia P. Č. Gadišauskas ir paslydo.

„Ant grindų stovėjo lentelė, įspėjanti, kad yra slidu, bet aš jos nemačiau. Kur čia pamatysi, kai tiek daug žmonių prieš Kūčias. O grindys nuo žmonių prinešto purvo buvo tikrai sklidžios“, - pasakojo į AlytusPlius.lt redakciją kreipęsis senjoras.

Niekas suklupusiam P. Č. Gadišauskui atsistoti nepadėjo. Nors ir jautė kojos skausmą, vyras dar vis tiek nuėjo į parduotuvę, bet čia skausmas dar suintensyvėjo ir alytiškis suprato, kad pats jau nepaeis. Kadangi nebuvo pasiėmęs mobilaus telefono, vyras paprašė čia įsikūrusios bendrovės darbuotojos, kad jam iškviestų greitąją medicinos pagalbą.

Alytaus apskrities ligoninės Priėmimo skyriuje alytiškiui sutvarstė koją, nustatė, kad yra skilęs blauzdikaulis, nusiuntė pas traumatologą, P. Č. Gadišauskui buvo uždėtas kojas įtvaras. Su juo alytiškis vaikšto iki šiol.

Jau kitą dieną vyriškis vėl sugrįžo aiškintis į tą patį prekybos centrą, kas turėtų atsakyti už jo patirtą traumą. Paaiškėjo, kad bendrojo naudojimo patalpos priklauso įmonei „Baltishes Haus“.

Tačiau, kaip tikino alytiškis, apsaugos darbuotojai nenorėjo leistis su juo į kalbas, jį išvadino žiopliu ir asocialiu. Vyras pasijautė įžeistas.

„Kuo aš kaltas, kad man jų patalpose taip atsitiko? Juk aš esu klientas, dažnai užeinu į tas patalpas, argi reikia mane taip vadinti? Gal aš ir senas, bet taip su žmonėmis nereikia elgtis“, - nuoskaudas liejo senolis.

Po įvykio jis buvo susisiekęs ir su „Baltishes Haus“ administratoriumi Alytaus regione Raimondu Tamulynu. Bet, kaip tikino P. Č. Gadišauskas, situacija ir po to nepasikeitė, jo niekas nė neatsiprašė.

„Manęs paklausė: „Ko tu nori? Pinigų?“ Teisybės aš noriu“, - teigė alytiškis.

Susisiekus su įmonės „Baltishes Haus“ administratoriumi Alytaus regione R. Tamulynu, jis patvirtino, kad apie įvykį jis girdėjo, su P. Č. Gadišausku taip pat teko kalbėti.

„Jis man skambino ir prašė kompensacijos. Tačiau aš negaliu išsitraukti pinigų ir paduoti. Aš nieko nekaltinu, bet pasakiau, kad paslysti, susižeisti galima einant bet kur. Juk einant šaligatviu taip pat galima pargriūti, tai kur tada reikėtų kreiptis kompensacijos, pas merą?“ - kalbėjo R. Tamulynas.

Pasak jo, teisinėje valstybėje viską sprendžia teismai. Būtent tokiu keliu jis ir pasiūlė eiti P. Č. Gadišauskui, jeigu jis turi kažkokių pretenzijų.

„Aš iš savo kišenės pinigų išsitraukti negaliu. Žmogaus nekaltinu, nenoriu įžeisti, pats to įvykio nemačiau, bet teisinėje valstybėje viską sprendžia teismai“, - teigė R. Tamulynas.

Jis tikino netikintis, kad apsaugos darbuotojai galėjo nepagarbiai kalbėti su alytiškiu, kadangi jie išsilavinę, kultūringi, žinantys, kaip reikia elgtis žmonės.

Kaip pasibaigtų ši istorija, atkaklus alytiškis teigė, kad šitaip visko nepaliks ir vis tiek bandys rasti teisybę.