Kaip DELFI teigė A. Naruševičienės advokatas Arūnas Totoraitis, sprendimas bus skundžiamas. „Tai – skandalas“, – pridūrė aiškiaregės gynėjas, pabrėždamas, kad jo klientė dirbo oficialiai, mokėjo mokesčius, veikla, kuria užsiėmė, Lietuvoje neuždrausta.

Kaip rašė DELFI, pasiturintys, išsilavinę, dirbantys, visiškai sveiko proto žmonės už sėkmės ir meilės priviliojimą aiškiaregei sumokėjo 400 tūkst. litų.

Pasak prokurorės Linos Svidinskaitės-Ridikės, siekdami sėkmės versle ir asmeniniame gyvenime, A. Naruševičienės klientai gėrė koduotą vandenį, nešiojo amuletus, trynėsi kapų smėliu ir t. t., tačiau neišipildžius lūkesčiams pasijuto apgauti ir padavė jiems paslaugas teikusią aiškiaregę į teismą.

Moralinę žalą už baisią pranašystę įvertino 13 tūkst. litų

Viena ieškovė siekė susigrąžinti pinigus ne tik už seminarą, kuris nepateisino jos vilčių, bet ir prisiteisti išlaidas auklei, kuri tuo metu prižiūrėjo vaiką. Moralinę žalą, kurią patyrė po sukrėtimo, kai aiškiaregė išpranašavo tragišką dukrelės likimą, ji įvertino 13 tūkst. litų.

Jos kolegė teismui aiškino į mokymus važiavusi su 7 bendradarbėmis. Pasak moters, Ala atliko 3 žmonių reinkarnacją – sielų kelionę į praeitus gyvenimus. Prieš pusryčius siūlė atlikti reinkarnaciją ir jai, t. y. įsibrauti per ją į jos dukters kūną.

Ši seminaro dalyvė patirtą žalą įvertino 22 tūkst. litų.

Patikėjo galiomis, nes matė su Rusijos prezidentu ir D. Teišerskyte

Aiškiaregę į teismą padavusio vyro teigimu, jos galia jis patikėjo pažiūrėjęs laidą „Gyvenimas gražus“ ir sužinojęs, kad Ala išgydo vėžį, nuima prakeiksmus, sutvarko šeimos problemas.

„Televizijos laidoje matydamas garsius žmones, tokius, kaip Rusijos prezidentas, seimo narė Dalia Teišerskytė bei didelius pinigus supratau, kad tai yra ne apgaulė ir tai tikra“, – teismui aiškino aiškiaregės klientas.

Už amuletą sūnui mokėjo 35 tūkst. litų

60 tūkst. litų siekianti prisiteisti kita klientė teigė už pirmą 1,5 val. konsultaciją A. Naruševičienei sumokėjusi 650 litų, už apsauginius amuletus sūnui – 35 tūkst. litų, už amuletus sau 15 tūkst. litų. Gėrė ir įkrautą vandenį, nors po to labai blogai jautėsi.

Ieškovė taip pat vyko į seminarą Preiloje, už kurį mokėjo 2000 litų, tačiau nebuvo juo patenkinta, tad panoro susigrąžinti pinigus, kuriuos pridėjo prie Alai mokėtų kitų.

Parengė rekomendacijas magijos paslaugų vartotojams

Teisingumo ministerijos darbo grupės parengtame dokumente „Ką vertėtų žinoti magijos paslaugų vartotojams“ teigiama, kad magijos fenomenai nėra patvirtinti mokslo, todėl nėra ir būdų, kaip būtų galima užtikrinti ar išmatuoti magijos paslaugos kokybę. „Nors magijos paslaugų teikėjai dažniausiai žada pamatuojamus dalykus (nusako ateitį, pažada išgijimą, sėkmę gyvenime), šie pažadai retai pateikiami besąlygiškai ar užtikrintai“, – pabrėžiama rašte.