Kaip rašoma pranešime spaudai, tokiam karui atsakingai ruošiasi ir Lietuvos kariuomenė. Jau šeštus metus iš eilės vykstančiose pratybose „Pasitikėjimas“ treniruojasi Lietuvos Kariuomenės Netiesioginio poveikio specialistai, kurie bendrauja ir bendradarbiauja su civiliais, įvairiomis institucijomis bei organizacijomis, vertina civilinę bei informacinę erdvę, nekoviniais būdais veikia priešiškas pajėgas. „Sistemingai, koordinuotai ir apgalvotai vykdomos Netiesioginio poveikio operacijos gali išgelbėti daug karių ir civilių gyvybių.

Talentingi, pasišventę, išradingi – tokie netiesioginio poveikio operacijų specialistai šių dienų konfliktuose tampa itin svarbiu veiksniu mūšio sėkmei“, – sakė pratyboms „Pasitikėjimas 2015“ vadovaujantis Lietuvos kariuomenės sausumos pajėgų štabo karininkas kapitonas Marius Geležiūnas.

Lapkričio 8 – 20 d. Utenos, Ignalinos ir Švenčionių rajonuose vykstančios Lietuvos Nekinetinių operacijų specialistų pratybos „Pasitikėjimas 2015“ yra tarptautinių pratybų „Geležinis kardas 2015“ dalis. Tokiu būdu derinami koviniai ir nekoviniai kariniai veiksmai, užtikrinama visų mokymuose dalyvaujančių dalinių sąveika, bendrai ruošiamasi reaguoti į įvairiausio pobūdžio grėsmes.

„Tai, kad šie mokymai yrai integruoti į didesnes karines tarptautines pratybas, mums leidžia treniruotis realesnėmis sąlygomis, bei matyti kiek galime prisidėti prie bendrų tikslų prieš, per ir po realių karinių veiksmų“, – teigė pratybose dalyvaujanti vyr. eilinė Giedrė Kazlauskienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (116)