Jos bus naudojamo kitą savaitę prasidedančiose pratybose „Ugninis griausmas“, kuriose dalyvaus 450 karių iš Lietuvos, JAV, Lenkijos ir Portugalijos.

Į Lietuvą atvyksta Jungtinių Valstijų sausumos pajėgų 155 mm savaeigių haubicų būrys. Kariai pratyboms atsigabena keturias artilerijos sistemas M109A6 „Paladin“ ir kitą logistinę techniką, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

JAV kariuomenės artilerijos sistema „Paladin“ – tai 155 mm pabūklu ginkluota savaeigė artilerijos haubica, kuri pirmą kartą JAV Sausumos pajėgoms buvo pristatyta dar 1960 metais. Į Lietuvą pratyboms atgabenami jau devintosios kartos šios ginkluotės modeliai M109A6 „Paladin“, kurių maksimalus šaudymo nuotolis yra iki 30 km. Vienos artilerijos sistemos įgulą sudaro šeši kariai – vadas, šaulys, šaulio padėjėjas, vairuotojas ir 2 užtaisytojai.

Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų organizuojamos tarptautinės pratybos „Ugninis Griausmas“ Lietuvoje rengiamos jau trečią kartą. Jos vyks iki balandžio 24 dienos.

Pratybų metu artilerijos vienetai vykdys pakrančių apsaugą ir slopins taikinius jūroje, o minosvaidžių būriai užtikrins netiesioginės ugnies paramą, pranešė Krašto apsaugos ministerija.