Jų teigimu, naktiniuose klubuose galioja savitos taisyklės – laisvai liejasi alkoholis, plinta narkotinės medžiagos, dažni smurto ir seksualinio priekabiavimo atvejai, tačiau tai nerūpi ne tik juose dirbantiems asmenims, bet ir valdžiai.

Iš naktinio klubo grįžo sukrėstas: bejėgę merginą paliko kraujo klane

„Noriu, kad visa Lietuva pamatytų, kas penktadienio naktį darėsi klube ir kaip dirba apsauga, mūsų šalies pareigūnai. Ar tai normalu?“, – retoriškai klausė vienas skaitytojų, kartu pasidalinęs ir nuotrauka, kurioje – smurto auka tapusi šviesiaplaukė mergina, bejėgiškai gulinti ant grindų. Matyti ir jos veidu srūvantis kraujas.

Dėl žiniasklaidos veiklą ribojančių įstatymų dalintis ja negalime.

„Mes tik užėjome į vidų, pamatėme šį vaizdą ir išėjome. Kol kvietėme taksi, atvažiavo policijos pareigūnai. Bet praėjo gal 20 minučių. Apsauga tuo metu tik vaikščiojo aplinkui ir nekreipė jokio dėmesio į sužeistą merginą. Vienas jų norėjo ją išnešti į lauką, kad nesėdėtų tokia“, – apie šokiruojantį darbuotojų elgesį pasakojo jis.

Kad aptariamame klube įvyko konfliktas, patvirtino ir policijos pareigūnai. Buvo gautas pranešimas apie tai, kad klientė konfliktuoja su barmene. DELFI žiniomis, į įvykio vietą atvykę policininkai sužinojo, kad mergina buvo sužalota bokalu. Ji išvežta į ligoninę.

Nėra klubo, kuriame nebūtų siūlomi narkotikai, nekibtų vyresni vyrai

Savo ruožtu vilnietė Eglė tikino, kad Vilniuje tiesiog nėra naktinių klubų, kuriuose būtų galima pasilinksminti tiems, kurie nenori vartoti narkotikų.

„Studijuoju Vilniaus universitete, valstybės finansuojamoje studijų vietoje. Gyvenu su tėvais, nes jie turi namą, tad vietos per akis. Tėvai mane išlaiko, ačiū jiems, kad jų dėka galiu sau leisti kol kas nedirbti, nes, manau, kiekvienas supranta, kad dirbant neįmanoma rimtai studijuoti. Bet čia kita tema. Noriu papasakoti apie situaciją, kurioje, manau, atsiduria ne vienas mano amžiaus žmogus. Perskaičius straipsnį apie klubą Kaune, komentarus po juo, gali pasirodyti, kad visas Lietuvos jaunimas vartoja narkotikus. Tačiau kur dėtis tiems, kurie jų nevartoja ir nenori vartoti, bet norėtų savaitgaliais išeiti iš namų?“, – klausė mergina.

Jos teigimu, kone kiekvieną penktadienį ar šeštadienį jos kurso draugai ima tartis, kur pasilinksminti, ir ima kviesti ją tai daryti kartu.

„Tenka prisigalvoti įvairių priežasčių, kodėl neinu. Sakysite, yra visokie sporto klubai, intelektualų diskusijos kokioje nors bohema persmelktoje vietoje. Netraukia kol kas manęs nei tie, nei tie. Tiesiog kartais norisi išeiti į kokį nors klubą, kur nebūtų narkotikų ir besikabinėjančių vyrų“, – aiškino Eglė.

Jei atėjai į klubą, esi „pasirašiusi“

Mergina pasakojo vaikino šiuo metu neturinti – paskutiniai santykiai neišlaikė išbandymo atstumu, tačiau antrosios pusės kol kas neieškanti, tad vyrų priekabės ją labai erzina.

„Ypač šlykščiuosi tais, kuriuos domina vienos nakties nuotykiai. Tačiau jei ateini į klubą, su tavimi elgiamasi kaip jau su „pasirašiusia“. Užtarimo iš apsaugos darbuotojų, aplinkinių negausi, nes esą ateidama į klubą parodai, kad esi pasiruošusi gultis su kiekvienu, kuris ima tave kabinti“, – kokios nerašytos taisyklės vyrauja naktiniuose klubuose, pasakojo Eglė.

Ji sakė kartais matanti, kaip merginos pasilinksminti atvyksta vienos, be vaikinų, tačiau nesuprantanti, kodėl jos taip elgiasi.

„Neįsivaizduoju, ką sau galvoja merginos, kurios kelios vienos be draugų vaikinų eina naktį į klubus? Nesinori manyti, kad visos yra „pasirašiusios“ su bet kuo griūti į lovą. Neįsivaizduoju, kaip jos grįžta namo, kai jau yra „gatavos“. Manau, kad negrįžta“, – spėjimais dalijosi mergina.

Perspėjo merginas: stebi ir laukia, kol nusisuksi

Jos teigimu, ne ką lengviau naktiniuose klubuose išvengti ir narkotikų.

„Apie tai, kad turi iš akių nepaleisti savo gėrimo, jau nekalbu, nes jame tuoj pat atsidurs tabletės ar miltukai. Ypač saugotis reikėtų išvaizdesnėms merginoms. Susidaro įspūdis, kad tave kažkas stebi ir jei tik nusisuksi, jei tik paleisi savo gėrimą ar mineralinio vandens buteliuką iš rankų, viskas“, – tikino ji.

Eglė prisiminė, kad kartą jai teko gelbėti ir draugę, kuriai vos po vieno išgerto kokteilio pasidarė labai bloga.

Nepilnametės į klubą pateko visiškai lengvai

Merginos teigimu, pirmą kartą naktiniame klube ji apsilankė dar tuomet, kai buvo nepilnametė, mokėsi vienuoliktoje klasėje, nes čia buvo nuspręsta rengti šimtadienį.

„Į klubą, esantį Vilniaus centre, visos vienuoliktokės įėjome be jokių patikrų. Dabar ima juokas, kai prisimenu, kiek tada buvo baimės, nes tas klubas viešai skelbia, kad pas juos griežčiausia patikra“, – atsiminimais dalijosi mergina.

Anot jos, ne kartą naktiniuose klubuose teko „privalomai“ lankytis ir mokantis dvyliktoje klasėje, studijuojant. Ten vykdavo moksleivių ir studentų organizuojamos šventės.

„Gerai, kad baigus pirmąjį studijų kursą tų švenčių ėmė mažėti – gal suaugome, gal nusibodo ir kaimiečiams (jiems didmiestis su jo klubais yra „kažkas tokio“). Užjaučiu dvyliktokus ir pirmakursius, kurie nenori tapti narkomanais ir kekšėmis, bet turės privalomai praeiti į tuos tūsus klubuose. Košmariška patirtis“, – tikino mergina.

Jaunimui viešai siūlomi narkotikai, o niekam nesvarbu

Jos teigimu, jei fotografai paryčiais apsilankytų naktiniuose klubuose, prisirinktų tokių kadrų, kurių realumu net būtų sunku patikėti.

„Manęs toks gyvenimas netraukia, tačiau kažkur išeiti norisi. Atvirai klausiu: kur Vilniuje jaunimui galima praleisti penktadienio ir šeštadienio vakarus be narkotikų ir nepageidautino vyrų priekabiavimo (užtektų, kad pasakius „ne“, atstotų)?

Ir noriu paklausti Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus, Seimo narių, kodėl nieko nedaroma, kad ši problema būtų bent jau kontroliuojama? Juk jei tik būtų norima, užtektų civiliais apsirengusių policininkų reidų, kad būtų susemti ir platintojai, ir per juos gal prisikasta iki tiekėjų. Bet niekas „kažkodėl“ to nenori imtis. Seime beveik skubos tvarka svarstomi visokie dešimtaeiliai klausimai, o kad jaunimui viešai siūlomi narkotikai, niekam nesvarbu“, – sakė mergina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1112)