„Kol kas nekomentuosiu šito savo sprendimo, bet sprendimas yra priimtas“, - DELFI sakė R. Malinauskas.

Paprašius patikslinti, koks tas sprendimas, R. Malinauskas sakė nei patvirtinantis, nei paneigiantis DELFI turimą informaciją apie narystės stabdymą.

Neoficialiomis žiniomis, stabdyti narystę jį spaudžia premjeras, partijos lyderis Algirdas Butkevičius. R. Malinauskas yra pažadėjęs apie tai pagalvoti, bet daugelis baiminasi, kad jis arba pasakys, kad lieka partijoje ir nemato priežasčių narystės stabdymui, arba trenks durimis ir Seimo rinkimuose prieš socialdemokratų kandidatę Kristiną Miškinienę iškels kokį kitą atstovą.

R. Malinauskas pakliuvo į rampų šviesą Vijūnėlės dvaro istorijoje. Kaip žinoma, 600 kvardatinių metrų ploto Vijūnėlės dvaras iškilo Druskininkų centre ir priklauso R. Malinausko gerai pažįstamam verslininkui Žilvinui Poviloniui, tačiau R. Malinauskas dėjo didžiules pastangas, kad pastatas būtų įteisintas.

Kaip aiškėja iš paviešintų R. Malinausko pokalbių su ūkio, aplinkos ministrais, Vyriausybės kancleriu, premjeru ir Ž. Poviloniui atstovaujančiu teisininku, R. Malinauskas pasiekė, kad Vyriausybė priimtų specialų nutarimą, kuris panaikino kurortų apsaugos zonų juostų reglamentavimą ankstesniame ministrų kabineto priimtame dokumente. Šis nutarimas tapo papildomu motyvu Vilniaus miesto apylinkės teismui įteisinant Vijūnėlės dvarą.

Specialiųjų tyrimų tarnyba vykdė tyrimą dėl Vijūnėlės dvaro, tačiau nerado nusikaltimo požymių. Vis tik skandalas pradėjo sūpuoti socialdemokratų reitingus: remiantis „Vilmorus“ apklausomis, už socialdemokratus vasario mėnesį balsuoti norėjo 23 proc. respondentų, kovo – 21,2 proc., nors tai patenka į paklaidos ribas.

A. Butkevičiaus reitingas, kai klausiama, kas geriausiai atstovauja žmonių interesams, smuko nuo 14 proc. vasarį iki 12,7 proc. kovą. Kai žiūrima į palankiai ir nepalankiai vertinančiųjų balansą, A. Butkevičių vasarį palankiai vertino 55,1 proc., kovo mėnesį tokių liko 50,7 proc.

Socialdemokratai siūlo stabdyti narystę partijoje

Stabdyti narystę R. malinauskui Lietuvos socialdemokratų partijoje pasiūlė partijos valdyba. Toks siūlymas išsakomas antrą kartą.

„Mes pasiūlėme susispenduoti partijoje, kaip analogiškai kažkada pasielgė Utenos meras, ir šiandien jis turi priimti sprendimą“, – pirmadienį BNS sakė Seimo vicepirmininkas socialdemokratas Gediminas Kirkilas.

Pirmą kartą socialdemokratų vadovas premjeras A. Butkevičius R. Malinauskui sustabdyti narystę partijoje siūlė vasarį. Tuomet meras pareiškė paliksiąs socialdemokratų gretas, jeigu jo narystė būtų suspenduota. Ir valdyba toliau šio klausimo tąkart nesvarstė.

Sekmadienį siūlymas pakartotas, nes, anot G.Kirkilo, Druskininkų meras ir pati partija toliau yra atakuojami dėl Vijūnėlės dvaro istorijos.

„Tiesiog toliau mus atakuoja ir žiniasklaida, ir viešoji nuomonė. Žmonės nesigilina į visus dalykus. Jam nėra lengva apsispręsti, jis jaučiasi teisus. Toks yra būdas žmogaus, bet kartais viešoji opinija yra aukščiau mūsų argumentų“, – teigė socialdemokratas.

„Manau, kad kaip tik susispendavęs jis daugiau pasiektų, negu dabar šitoje pozicijoje, kada visa tai kenkia ir pačiai partijai“, – sakė G.Kirkikas.