„Ieškome avarijos liudininkų! Prašome atsiliepti rugpjūčio 18 d. 11:45 ~ 12:10 eismo įvykio prie Gariūnų liudininkus. Nukentėjo motociklininkas, būklė sunki. Galbūt yra mačiusių arba autoregistratoriumi užfiksavusių minėtą įvykį? Kiekviena detalė yra labai svarbi“, – pagalbos prašo nukentėjusiojo draugai.

Pirmine versija draugai netiki

Kaip DELFI pasakojo Vilniaus policijos atstovai, apie šį įvykį jo liudininkas BPC telefonu pranešė 12 val. 13 min. Tuomet į vietą buvo išsiųsti Kelių policijos rinktinės pareigūnai.

Šiuo metu turimais duomenimis, motociklininkas nesuvaldė transporto priemonės, atsitrenkė į atitvarus ir susižalojo.

Tačiau šia versija motociklininko draugai sunkiai gali patikėti. Anot vieno jų, jis buvo patyręs vairuotojas, tad jie turi įtarimų, kad draugas nukentėjo ne dėl paties padarytos klaidos.

„Vairuoja jis daug metu, profesionaliai ir tikrai žinojo, ką daro, turi daug motociklo valdymo patirties. Ieškome, žmonių, kas matė avarijos aplinkybes, kaip viskas įvyko. Galvojame, kad jis ne pats nugriuvo nuo motociklo, veikiausiai kažkas tai padaryti „padėjo“. Gal mašiną užkišo, gal dar kažkas. Ieškome liudininkų“, – aiškino nukentėjusio draugas.

„Tuo metu, kai įvyko avarija, nukentėjusysis darbo neturėjo. Buvo draustas gyvybės draudimu, tačiau jo kaip ir nelabai nori mokėti“, – situaciją aiškino nukentėjusio draugas.

Dėl daugybinių kaulo lūžių ir vidinių organų sužalojimų – dirbtinėje komoje

Jo teigimu, motociklininko būklė šiuo metu yra sunki – jis dirbtinėje komoje.

„Konstatuoti daugybiniai abiejų kojų blauzdikaulių lūžiai, dubens lūžiai ir vidinių organų sužalojimai, todėl sukelta dirbtinė koma“, – sakė nukentėjusiojo draugas.

Tuo metu Vilniaus policijos atstovai aiškina, kad nustačius politraumą motociklininkas dar iš karto po avarijos paguldytas į reanimacijos skyrių.

„Tą pačią dieną, apie 14.35 val. iš Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės telefonu gautas pranešimas, kad greitoji medicinos pagalba pristatė S. J., gim. 1983 m., kuris 2016 m. rugpjūčio mėn. 18 d. apie 12.13 val. Gariūnų g. ties nuvažiavimu į Savanorių pr., Vilniuje, nukentėjo eismo įvykio metu. Ligoninėje S. J. nustačius politraumą, paguldytas į reanimacijos skyrių“, – teigiama jų atsakyme.