„Pirminė gaisro priežasties prielaida – elektros instaliacijoje įvyko trumpasis jungimas. Dėl kilusios kibirkšties užsiliepsnojo šaldytuvas ir siena. Namas sudegė per 25 minutes“, – apie šeimą sukrėtusią nelaimę DELFI pasakojo sutuoktinių dukra Darija Solovjova.

Šį namą Šilinės kaime, Švenčionių rajone ji pati padovanojo tėvams prieš mažiau nei vienerius metus.

„Prieš mažiau nei metus tėvai gyveno nuomojamame name, tad nusprendžiau padovanoti jiems namuką Švenčionių rajone. Gyveno ten kartu, tvarkėsi, planavo remontą, augino paukščius. Ruošiausi mamai nupirkti karvutę“, – planais dalijosi Darija.

Deja, išsipildyti jiems nebuvo lemta.

Gaisras pasiglemžė per 25 minutes

„Kovo 13-ąją mama išlydėjo tėtį į darbą ir grįžusi namo nusprendė dar pasnausti. Kai po valandos pabudo, namai jau buvo pilni dūmų. Mama labai bijojo, kad sprogs dujų balionas, todėl pirmiausiai ėmė gesinti virtuvės patalpas. Deja, miegamieji kambariai jau degė kaip laužas“, – apgailestavo Darija.

Ji neslėpė nuoskaudos – nors Švenčionys vos už 10-15 kilometrų, gaisrininkai atvyko tik po 25 minučių nuo pirmojo skambučio, kai namas jau praktiškai buvo sudegęs.

„Jiems skambino 3 kartus“, – prisiminė moteris.

Be pastogės – ir 16-metė dukra

Keturi iš penkių vaikų su tėvais nebegyvena – užaugo ir sukūrė savas šeimas, tačiau jauniausioji dukra Gabrielė taip pat liko be pastogės.

„Ji gera mokinė, yra jaunoji šaulė, daug padeda tėvams ūkyje. Ir šiaip yra šauni mergina. Ji šiuo metu glaudžiasi pas savo draugę, kad nepraleistų pamokų mokykloje.

Tėvai – labai darbštūs žmonės, darbo nebijo. Visada padėdavo vargšams ir visiems, kam reikėjo pagalbos. Tikrai ne alkoholikai (kaip daug kas klausė ). Šiuo metu glaudžiasi Vilniuje“, – plačiau apie savo šeimą papasakojo Darija.

Dėkoja padėjusiems

Norėdama padėti tėvams, pagalbos ji kreipėsi viešai. Visų pirma, prašydama žmonių paaukoti jiems nereikalingų daiktų, drabužių.

„Labai noriu padėkoti visiems, kas aukojo savo drabužius, buitinę techniką, lovas, čiužinius. Taip pat tiems, kas palaiko geru žodžiu, negaili ir poros eurų“ – dėkojo Darija.

Tiesa, rankų lengvai nuleisti ji neketina ir jau sumanė planą, kaip tėvams padėti ne tik daiktais.

Prašo prisidėti prie svajonės išsipildymo

„Šiai šeimai reikia laikino būsto t.y. mobilaus namelio, kad jį galėtų pasistatyti tame pačiame sklype, kur planuoja pradėti statyti naują namą. Geri žmonės paaukojo visko, ko gali prireikti, užtektinai, trūksta tik gyvenamojo ploto. Deja, jie nėra pigūs. Kainuoja nuo 3500 eurų“, – sielojosi moteris.

Tad ji sakė norinti paprašyti galinčių padėti prisidėti prie dabartinės jos tėvų svajonės išpildymo.

„Sulaukėme 700 eurų iš emigrantų, dar 300 eurų paaukojo Lietuvoje gyvenantys lietuviai. Deja, savivaldybė kol kas nepasiūlė jokios pagalbos, tad jei kas paaukotų, būtume labai dėkingi“, – sakė Darija.