Premjeras apie tokią galimybę jau kalbėjosi su Vilniaus vicemeru Algirdu Kudziu, kuris pretendavo užimti ir aplinkos ministro postą.

Tačiau Prezidentas Valdas Adamkus šį portfelį patikėjo Henrikui Žukauskui, Seimo nariui.

Ponas Kudzys VŽ patvirtino, kad tokio pasiūlymo būta. Tačiau vicemeras nelinkęs jo priimti, nes mano, kad jam trūksta tokioms pareigoms reikiamos patirties.

Ponas Kudzys vadovauja ir sostinės savivaldybės privatizavimo komisijai.

Tačiau, anot jo, veiklos apimtys čia daug mažesnės, o VTF vadovui, jo nuomone, reikia ekonomisto ar teisininko išsilavinimo.

Paskirtasis Premjeras VTF vadovą ketina rasti po to, kai bus patvirtinta Vyriausybės programa, kuriai dabar paskirtasis ministrų kabinetas skiria daugiausia dėmesio.

Anot Rimvydo Paleckio, paskirtojo Premjero atstovo spaudai, tai bus vienas ir Naujosios politikos koalicijos komandos narių. VTF generalinis direktorius p.

Vaitkevičius iš šių pareigų paskelbė atsistatydinąs penktadienį. Laikinai fondui vadovaus jo privatizavimo direktorė Aldona Dzienienė.

Parlamentarų dėmesį į privatizavimo reikalus vakar atkreipė ir šalies Prezidentas Valdas Adamkus, susitikęs su Seimo frakcijų vadovais.

Prezidentas pabrėžė, kad šiai sričiai ypač trūksta viešumo ir skaidrumo.