Iki birželio 10 dienos truksiančiame festivalyje LIFE bus spektaklių ir jaunimui, ir vaikams, ir tikrosios dramos mylėtojams.

Festivalio atidaryme Vingio parke trupė iš Prancūzijos "Les Commandos Percu" pristatys ugnies, fejerverkų ir ritmo šou "Ugnies koncertą". Prieš prancūzus koncertuos Leonido Šinkarenkos "Jazz Five".

Pasak T. Čižo, saugumo sumetimais miesto savivaldybės ir policijos prašymu, nuo 21 iki 24 valandos bus uždarytas Žvėryno pėsčiųjų tiltas iš Vingio parko į Žvėryną.

Festivalio spektakliai vyks šv. Kristoforo orkestro klube, Kongresų rūmuose, Lietuvos nacionaliniame dramos teatre, Jaunimo teatre, Vilniaus paveikslų galerijos rūmų kieme.

BNS paklaustas, festivalio direktorius Tauras Čižas sakė, kad festivalio programoje numatyti spektakliai yra skirti įvairiai publikai.

Pasak jo, su vaikais galima eiti į ispanų trupės "Pep Bou" spektaklį "Ambrossia", kuriame scenoje pasirodo du aktoriai ir 200 tūkst. muilo burbulų.

Jaunimui labiausiai turėtų patikti italo Leo Bassi (Leo Basio) monospektaklis "Slaptieji instinktai", kuriame susipina komedija, agresija, juokas ir inteligencija, o taip pat ispanų Semola teatro spektaklis "Esperanto".

Tikriesiems teatralams siūloma pasižiūrėti Suomijos Takomo teatro spektaklį "Dėdė Vania" ir Maskvos jaunojo žiūrovo teatro pastatymą "Juodasis vienuolis".

Festivalio uždaryme Vilniaus paveikslų galerijos rūmų kieme bus parodytas australų trupės "Strange Fruit" spektaklis "Skrydis".

Bilietus į spektaklius galima įsigyti Lietuvos nacionalinio dramos teatro Vilniuje ir Kauno akademinio dramos teatro kasose.

Bilietai į festivalio spektaklius kainuos nuo 10 iki 70 litų.

Festivalio sąmata yra apie 800 tūkst. litų.

Pirmą kartą festivalis LIFE surengtas 1993 metais.

Pernykštis festivalis buvo pirmoji 2000-ųjų metų paminėjimui skirtos programos "Vilnius 2000" dalis, kuri užbaigiama šių metų festivalio renginiais.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją