Šiuo renginiu dar kartą patvirtinamas nuoseklus Lietuvos dėmesys prioritetinei moterų teisių ir lygių galimybių problematikai. Konferenciją globoja Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Konferencijoje bus aptariami tokie aktualūs su moterų diskriminacija susiję klausimai, kaip nepakankamas moterų politinis ir ekonominis aktyvumas, ribotas dalyvavimas demokratiniuose procesuose, smurtas prieš moteris, bus diskutuojama socialinių medijų svarbos bei galimybių po 2015-ųjų temomis.

Į kvietimą dalyvauti konferencijoje atsiliepė geriausi šių klausimų ekspertai ir ekspertės iš Baltijos ir Šiaurės, ES Rytų partnerystės ir Viduržemio jūros, Artimųjų Rytų valstybių. Renginio organizatoriai tikisi, kad jo metu bus keičiamasi unikaliomis patirtimis ir sėkmingiausiais problemų sprendimo pavyzdžiais, bus kuriamos gairės tolesnėms iniciatyvoms tokiu būdu bent iš dalies prisidedant prie šios globalios – moterų teisių užtikrinimo - problemos sprendimo.

Moterų teisių ir lyčių lygybės tema yra ilgalaikis Lietuvos užsienio politikos prioritetas, deramai atspindėtas 2009-2013 m. Lietuvos pirmininkavimo ESBO, Demokratijų bendrijai, NB8 bei ES Tarybai programose.

Konferencija organizuojama bendradarbiaujant su užsienio ir Lietuvos nevyriausybinėmis organizacijomis: Demokratijų bendrijos moterų ir demokratijos darbo grupe, Tarptautinio respublikonų instituto moterų demokratijos tinklu, Šiaurės ministrų tarybos biuru Lietuvoje, Lygių galimybių plėtros centru, Vilniaus universiteto lyčių studijų centru ir Švedijos tarptautiniu liberalų centru.