DELFI atvykus į vietą, paaiškėjo, jog patalpos pagal panaudos sutartį su savivaldybe buvo skirtos Lietuvos samariečių bendruomenės Vilniaus skyriui. Jos atstovai rinkosi daiktus iš šalia esančio ūkinio pastato, bet į kalbas nesileido.

„Nieko nekomentuosime. Mums šį namą savivaldybė buvo skyrusi 99 metams, tačiau iškrausto“, – sakė prisistatyti nesutikusi moteris. Kaip vėliau pabrėžė, kiemo grindinį išardė ir išvežė, nes patys jį klojo.

„Aš galvojau, kad buvusios Seimo narės Astos Baukutės, kuri iš kolegijos bendrabučio išsikraustė susirinkdama net rozetes, jau niekas neperspjaus, bet...“, – savo paskyroje fesbuke atvejį komentavo Vilniaus vicemeras Gintautas Paluckas.

Kaip DELFI pasakojo vicemeras, prieš kelias dienas rytiniam pasitarime sužinojo, kad pastatą Džiaugsmo gatvėje, kur planuojama įkelti vieną šeimyną iš Žolyno vaikų globos namų, apvogė. Apie nugriautą kiemo tvorą, išrinktas grindinio plyteles ir t. t. buvo pranešta policijai.

„Tačiau paskui paaiškėjo, kad čia ne vagys per naktį apšvarino, o viena ten dirbusi odontologė tokiu būdu „išsikraustė“. Aišku, tai padarė nelabai smagiai, nes primygtinai prašėm. Bet susirinkt grindinio plyteles vis tiek jau yra naujas lygis“, – mano G. Paluckas.

Kodėl visuomeninei organizacijai skirtos patalpos buvo pernuomotos privačiam odontologijos centrui? Ar tai - teisėta? „Ne, tačiau Vilniuje tai buvo pakankamai dažna praktika, kurią bandysime išgyvendinti“, – sakė vicemeras.

Lietuvos samariečių bendruomenės Vilniaus skyriui savivaldybė suteikė kitas patalpas – J. Basanavičiaus gatvėje. Kad iš verslui dėkingos vietos išsikraustytų odontologė, G. Palucko žodžiais, prireikė maždaug keturių mėnesių.

„Mes negalėjome ilgiau laukti, šito namo reikėjo socialinėms reikmėms, kad galėtume perkelti iš vaikų namų šeimyną, o baigtus atlaisvinti vaikų globos namus Žolyno gatvėje pertvarkytume į darželį, kurių Vilniuje taip trūksta“, – sprendimą motyvavo G. Paluckas.

Vicemerui suprantamas buvusių nuomininkų nenoras prarasti pinigų, kuriuos investavo į patalpas, tačiau „juk galima viską civilizuotai išspręsti, pvz., tartis dėl kompensacijos“.

„Pamatę išdraskytas plyteles, nusukiotus maišytuvus, pamanėme, kad išplėšė vagys, bet pasirodo – savi“, – iš pradžių negalėjo tuo patikėti G. Paluckas.

Informacija apie panašų buvusios parlamentarės A. Baukutės išsikraustymą iš Vilniaus kolegijos bendrabučio, kurį ji paliko išveždama duris, spynas, elektros lizdus ir visa kita, kas tik nešama, sukėlė diskusijas.

Net 90 proc. DELFI skaitytojų, į klausimą, ar taip dera daryti teigė, kad „toks elgesys chamiškas“, 7,7proc. nuomone, „tai jos daiktai, tad gali daryti, ką nori“, 2,3 proc. neturėjo nuomonės.