Ketvirtadienį per Vyriausybės valandą Seime socdemas Julius Sabatauskas pasiteiravo ministro, kaip buvo sureaguota į Trispalvės išniekinimą. Lietuvoje už tai yra numatyta baudžiamoji atsakomybė (net laisvės atėmimas).

„Buvusiam Seimo nariui Vytautui Šustauskui buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl apverstos vėliavos nešiojimo. Kaip gali atsitikti, kad valstybės vadovės vizito metu gali būti išniekinta vėliava? Ar Užsienio reikalų ministerija tuo nesirūpina?" - stebėjosi parlamentaras.

V. Ušackas pažymėjo, kad susitarimo dėl strateginės partnerystės pasirašymo ceremonija, kurios metu fotografai ir įamžino ne taip pakabintą Trispalvę, įvyko „ne mūsų teritorijoje, ambasadoje, o Nicolas Sarkozy kabinete".

„Mes neturime svertų, priėjimo keisti vėliavas ar jas pastatyti. Atitinkami Prancūzijos pareigūnai atsiprašė už tokį netinkamą ir nepagarbų elgesį", - teigė ministras.

Kaip DELFI jau skelbė, Prancūzijos vadovo N. Sarkozy komandai nepavyko pataikyti Trispalvę pakabinti taip, kad viršuje atsidurtų geltona, o ne raudona juosta.

D. Grybauskaitė, praėjusį penktadienį viešėjusi Paryžiuje, su prezidentu pasirašė pirmąjį abiejų šalių istorijoje susitarimą dėl strateginės partnerystės. Nuotraukose, kuriose užfiksuota, kaip abiejų šalių vadovai deda parašus ant dokumento ir sveikina vienas kitą po šios procedūros, aiškiai matyti aukštyn kojom greta Prancūzijos bei Europos Sąjungos vėliavų pakabinta Trispalvė.