Žurnalistas teigė, kad Kauno rajono savivaldybė, kuriai vadovauja socialdemokratas Valerijus Makūnas, uždraudė tokio tipo susitikimą, o renginį organizavusiai moteriai buvo užsiminta, jog nepaklausiusi ji gali netekti darbo ar turėti kitų nemalonumų.

Tokią informaciją A. Tapinas paskelbė feisbuke: jis pažadėjo vis tiek rengti susitikimus su žmonėmis ant žolės arba suorganizuoti f***** festivalį. Ketvirtadienį DELFI sulaukė Kauno rajono mero V. Makūno atsakymo, kuris buvo išplatintas visais kanalais.

„Gerbiu A. Tapiną kaip įdomų žurnalistą ir pilietišką žmogų. Tačiau šiuo atveju jis nepateikė darbuotojos pavardės, tik nurodė, kad veiksmas vyko X miestelyje su Y darbuotoja. Apie tai sužinojau iš feisbuko, kai po darbo vėlai vakare prisėdau prie kompiuterio. Iš pradžių pamaniau, kad tai kažkieno piktas pokštas Spaudos dienos išvakarėse“, - aiškina V. Makūnas.

Socialdemokratas aiškina nieko nežinojęs apie jokį A. Tapino susitikimą su Kauno rajono gyventojais. V. Makūnas sako parašęs A. Tapinui feisbuku ir siūlęs išsiaiškinti situaciją. „Juo labiau, kad mano telefonas ir kiti kontaktai yra vieši ir visiems prieinami“, - sako politikas.

„Vietoj atsakymo, virtualioje erdvėje atsirado raginimai Kauno rajone surengti f***** festivalį su muzikantais ir humoristais, pasipylė įžeidžiančių komentarų lavina“, - pasipiktino socdemas.

„Naujas festivalis? Kodėl ne! Svarbiausia, kad jis būtų užpildytas įdomiu turiniu, vyktų be pykčio ir politikavimo. Todėl maloniai kviečiu gerbiamą A. Tapiną ir kitus visuomenininkus jiems patogiu laiku užsukti ir aptarti būsimo renginio planą. O jei kuri nors savivaldybės darbuotoja kažkokiu klausimu perlenkė lazdą, nuoširdžiai atsiprašau“, - teigia V. Makūnas.

A. Tapinas DELFI sako dar trečiadienį prognozavęs, kad Kauno rajono savivaldybė sureaguos būtent taip, kaip sureagavo.

„Kai aš išplatinau šią žinią, mes su kolegomis kalbėjomės ir aš sakiau: galiu pasakyti, ką pasakys savivaldybė rytoj. Jie pasakys, kad įvyko kažkoks baisus nesusipratimas, tikrai niekas nieko nežinojo ir niekas nieko nedraudžia, visi yra laukiami išskėstomis rankomis ir festivalis bus welcome", - sakė žurnalistas.

Jo teigimu, po žinios apie Kauno rajoną jis sulaukė tiek pasiūlymų prisidėti prie jo renginių organizavimo, kiek dar niekad nėra sulaukęs per vieną naktį. Tiesa, yra ir blogų žinių: A. Tapino žiniomis, užuominų apie nemalonumus sulaukusi darbuotoja arba savo noru, arba verčiama nuo gegužės vidurio nebedirbs.

A. Tapino kritika tapo dar vienu smūgiu socialdemokratams, kurie pastaruoju metu nesusidoroja su viešųjų ryšių krizėmis. Internautai dar neseniai leipo juokais klausydami nelabai suprantamų premjero Algirdo Butkevičiaus paaiškinimų apie vaisių ir daržovių kainų augimą, o socialdemokratė Birutė Vėsaitė jau tapo legenda.

Žurnalistui paskelbus apie užkirstas galimybes susitikti su gyventojais Kauno rajone, socialdemokratai socialiniuose tinkluose pradėjo akciją kviesti A. Tapiną į regionus. Tai daugiausia buvo daroma jaunųjų socialdemokratų pastangomis.