Vienas netikėtų šios apklausos rezultatų – smuktelėjęs pasitikėjimas Seimo pirmininke Irena Degutiene. Atsakydami į klausimą, kokie visuomenės veikėjai geriausiai atstovauja jų interesams, tik 5,3 procento apklaustųjų paminėjo I.Degutienės pavardę. Prieš mėnesį tokių žmonių buvo 8,5 proc., o anksčiau – dar daugiau.

Abejonių dėl Seimo pirmininkės galėjo pasėti jos pralaimėjimas premjerui Andriui Kubiliui kovoje dėl Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų vadovo posto. Tiesa, tas pralaimėjimas neturėjo įtakos apklausos dalyviams, atsakiusiems į kitą klausimą: palankiai ar nepalankiai vertinate šiuos visuomenės veikėjus? Palankiau vertinančiųjų I.Degutienę netgi padaugėjo.

Panaši situacija ir žvelgiant į populiariausios šalies politikės Dalios Grybauskaitės reitingus. Kad prezidentė geriausiai atstovauja jų interesams, atsakė 32,3 procento piliečių – 4,2 proc. mažiau nei gegužės pradžioje. Galima prisiminti, kad 2009-ųjų rugsėjį, dar netgi neįsibėgėjus šalies vadovės kadencijai, ties D.Grybauskaitės pavarde buvo kitas skaičius – 53,8 procento.

Nepaisant to, prezidentę palankiai vertina daugiau kaip 80 proc. apklaustųjų ir tik 7,6 proc. turi priešingą nuomonę.

Jau įprasta, kad nepopuliariausias šalies politikas yra A.Kubilius. Jo reitingai, palyginti su gegužės pradžia, irgi sumažėjo 0,8 proc. – nuo 2,9 iki 2,1. Išaugo ir nepalankiai vertinančiųjų premjerą skaičius – nuo 69 iki 73,1 proc.