Pasak jos, sutarimo Europos Sąjungoje dėl sankcijų griežtinimo toli gražu nėra. „Mes prieš keletą dienų kalbėjome apie sankcijų silpninimą, o dabar vėl kalbame apie sankcijų sugriežtinimą. Kaip Europos Sąjungoje egzistavo tos dvi stovyklos, taip jos ir tebeegzistuoja. Viena yra silpninti ir bandyti bendrauti su Rusija, kita yra stiprinti. Latvijos raginimai, kad sankcijos būtų griežtinamos ir naudojamos kitos spaudimo formos – nežinau, ar tai įvyks, nes nežinau, ar ES pasiruošusi rimtiems sprendimams“, - sakė M. Šešelgytė.

Margarita Šešelgytė
Pasak jos, taikyti griežtas sankcijas Rusijai didele dalimi lėmė Malaizijos oro linijų lėktuvo numušimas. M. Šešelgytės teigimu, jeigu tokio masto įvykio nebus, tai panašu, kad tos kalbos apie sankcijas ir jų griežtinimą gali ir likti tik kalbomis.

„Manau, Putinas pasirinko labai protingą taktiką – nespaudžiant per daug, nesukeliant per daug elgesio, nuolat sekinti Ukrainą, kad ji negalėtų atsistoti ant kojų ir nueiti tuo europiniu demokratiniu keliu“, - kalbėjo M. Šešelgytė.

Visą laidos „Aktualioji valanda“ įrašą klausykite ČIA.