Kaip praneša LRT televizijos naujienų tarnyba, kol nevyko Seimo sesija, teigti, kad politinis gyvenimas Lietuvoje buvo apmiręs gal ir neteisinga. Apie susijungimą paskelbė dvi valdančiosios partijos – „Tvarka ir teisingumas“ bei Darbo partija. Dirbo vyriausybė, o kai kurių ministrų pateikti siūlymai sukėlė diskusijų audrą. Politologas Rimvydas Valatka prognozuoja dar rimtesnių valdžios žingsnių.

„Šitoj sesijoj mes, piliečiai, sulauksime, sulauksime poros didelių smūgių. Pirma: tyliai tarsi atsainiai rengiamas progresinių mokesčių perversmas. Ko nepribaigė Kubiliaus naktinis mokesčių perversmas – turiu galvoj vidurinę klasę – tą pribaigs šitas perversmas. Antra: pensijų reforma, antrąją pakopą iš esmės yra pasiruošta sunaikinti“, – sako R. Valatka.

Prasidėsiančioje Seimo sesijoje staigmenų galimybės neatmeta ir politologas Vytautas Dumbliauskas.

Tarp Vyriausybės prioritetų Seimo sesijoje: energetikos pertvarka, namų renovacija. Nors apžvalgininkai teigia, kad dviejų valdančiųjų partijų susijungimas didelės įtakos Seimo darbui neturės, tačiau premjeras Algirdas Butkevičius pripažįsta, kad lengvo darbo tikėtis neverta.

„Bus labai įtemptas politinis sezonas, nes Seimo nariai pasiilgę diskusijų, pasiilgę įstatymų projektų svarstymo. Bet aš manau, kad mes ir toliau tą ką esam paruošę tą ir įgyvendinsime“, – sako Ministras Pirmininkas A. Butkevičius.

Anot apžvalgininkų, kažin ar dabartinė opozicija galės rimtai pasipriešinti valdantiesiems, nebent prezidentė Dalia Grybauskaitė vetuotų vieną ar kitą įstatymą. Į pavasario sesijos pirmąjį posėdį parlamentarai pagal Konstituciją visada renkasi kovo 10-ąją.