Tačiau, kaip teigiama LKPK pareiškime, šie rašiniai buvo pasirašomi apsišaukėlių, pašalintųjų iš LPKP, vardais.

"Tai beprecedentis atvejis, kuomet apsišaukėlių pagalba garbingą Lietuvos politinių kalinių vardą panaudojate savo siauriems, abejotiniems žinybiniams interesams, tuo šiurkščiai pažeidžiate Lietuvos politinių partijų ir politinių organizacijų įstatymą, darote didelę moralinę žalą LPKP", sakoma partijos pareiškime.

LPKP teigimu, dienraščio vadovas Algirdas Pilvelis yra pažadėjęs nespausdinti savo laikraštyje straipsnių LPKP vardu, jei jie nepasirašyti partijos pirmininko ar jo pavaduotojų. Tačiau, anot pareiškimo, šis pažadas nevykdomas.

Lapkričio pradžioje Generalinė prokuratūra iškėlė baudžiamąją bylą dėl antisemitinių rašinių dienraštyje "Lietuvos aidas".

Spalio pabaigoje Valstybės saugumo departamentas (VSD) paskelbė, kad "Lietuvos aido" rašiniuose yra įstatymais uždrausto tautinės nesantaikos kurstymo, ir perdavė tyrimo medžiagą Generalinei prokuratūrai.

"Lietuvos aido" paskelbtuose straipsniuose kvestionuojamas karo nusikaltėlių teisinio persekiojimo būtinumas, žydų tauta kaltinama marksizmo sukūrimu ir jo praktika, komunizmo platinimu, Lietuvos sovietinimu, net raginama organizuoti tarptautinį "žydų nusikaltimų" žmonijai tribunolą.