Kaip rašo „Vilniaus diena“, pirmieji šiemet į būrį suvažiuos Lietuvos socialdemokratų (LSDP) – nariai. Jų sąskrydis rengiamas jau šį savaitgalį (birželio 22 d.) prie Klaipėdos, Girulių poilsiavietėje. Šįmet laukiama apie 3 tūkst. dalyvių, o suorganizuoti šventę kasmet atsieina apie 30 tūkst. litų. „Jaunimas koncertuos, turim jaunimo ansambliuką, didžėjus bus, mes patys įrašus paleisim. Žvaigždžių nebus, nes tos žvaigždės per brangiai kainuoja. Esam kažkuriais metais turėję žvaigždžių, prieš penkerius ar septynerius metus, “Bavarus„. Bet žmonėms įdomiausia tada, kai gali patys dalyvauti. <...> Visi labai šoka, paleidžiam muziką, tai šoka dvi valandas, neįmanoma nuo jūros nuvaryt“, – pasakojo LSDP Klaipėdos skyriaus pirmininkė, viena sąskrydžio organizatorių Lilija Petraitienė.

Prieš dvejus metus į LSDP sąskrydį teko vykti policijos pareigūnams, nes gautas pranešimas apie muštynes. L.Petraitienė pripažįsta, kad pasitaiko visko, todėl renginiui samdoma apsauga. „Bus apsauga, kaip visada. Žinot, kai yra 3 tūkst. žmonių, juos ne taip paprasta suvaldyti“, – sakė organizatorė.

Birželio 29 ir 30 d. į sąskrydį Varniuose rinksis Darbo partija (leiboristai). Pasak V.Gapšio, surengti sąskrydį paprastai kainuoja keliasdešimt tūkstančių litų. Šiais metais sumą kiek padidins ir draudimo paslaugos – tokio žingsnio imtasi po pernykštės nelaimės, kai per Prienų rajone surengtą Darbo partijos sąskrydį nuskendo jaunuolis.

Antrą liepos savaitgalį savo narius susiburti kviečia ir opozicinė Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD). Jų sąskrydis įvyks Obuolių saloje Molėtų rajone. Partijos vykdomosios sekretorės Monikos Navickienės teigimu, ji dar negalinti pasakyti, kiek kainuos surengti sąskrydį. Pasak M. Navickienės, sąskrydžio dalyvius šventinį vakarą linksmins Povilas Meškėla, jis atliks „perdainuotas nepriklausomybės dainas“.

„Oranžinę fiestą 2013“ tomis pačiomis dienomis organizuos ir opozicijoje esantis Liberalų sąjūdis. Jo nariai rinksis Tytuvėnuose, Kelmės rajone. Dalyviai rungsis įvairiose sporto rungtyse ir turnyruose, o vėliau klausysis grupės „Kastaneda“ koncerto. Kiekvienam dalyviui apsilankyti sąskrydyje kainuos 20 litų.