Konstitucinės teisės žinovo prof. Vytauto Sinkevičiaus teigimu, nesant tokio reglamentavimo, Seimo nario mandatas gali būti naudojamas siekiant ne valstybinių, bet savanaudiškų tikslų.

Nerimstant diskusijoms dėl Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderio parlamentaro Ramūno Karbauskio sąsajų su jo valdomu „Agrokoncernu“, kurio akcijų į Seimą išrinktas verslininkas nepanoro nei atsisakyti, nei perleisti, „valstiečių“ deleguotas premjeras Saulius Skvernelis pareiškė, jog politikai turėtų suvokti, kad santykis tarp įmonės ir Seimo nario „jau yra kitoks“.

„Iki šiol tvyro chaosas, jis naudingas Seimo nariams. Kodėl jie šio klausimo nesutvarko? Nes yra interesas nesutvarkyti. Yra interesas šiame chaose tvarkyti savo reikalus ir aiškinti reguliavimą taip, kaip patogu Seimo nariui, o ne taip, kaip reikalauja Konstitucija“, – situaciją apibūdino Mykolo Romerio universiteto profesorius V. Sinkevičius, buvęs KT teisėjas.

Jo teigimu, KT yra suformulavęs labai aiškų principą – Seimo nario mandatas negali būti naudojamas jokiems kitiems tikslams, išskyrus tiesioginėms pareigoms vykdyti, rašo „Lietuvos žinios“.

Seimo narių valdomų akcijų klausimas – iki šiol politikams opi tema, o diskusijos dėl situacijos atsinaujino, kai Seimo nariu tapęs R. Karbauskis pareiškė nematantis reikalo atsisakyti arba laikinai giminaičiams perleisti valdomų įmonių akcijas.