Kiekviena mergina įamžinta skirtingose aplinkose – pradedant budėtojų dalimi ir baigiant laboratorija, oro uostu, policijos kateriu ir t.t.

Beje, Gintarė Kleveckaitė, buvo išrinkta geriausia 2012 metų Kauno apskrities patrule. G. Kleveckaitę galima išvysti birželio mėnesio fotografijoje.

Bene visoms merginoms ruošiant kalendorių pirmą kartą teko įsijausti į fotomodelio vaidmenį.

Įamžintos tikros pareigūnės

Kauno policijos atstovai neslepia, kad naujasis kalendorius sulaukė didelio susidomėjimo. Daugiausiai žmonėms klausimų kyla dėl to, ar kalendoriuje įamžintos realios pareigūnės.

„Taip, visos kalendoriuje matomos merginos dirba Kauno apskrities policijoje“, - DELFI teigė Simona Banėnienė, Kauno apskrities VPK atstovė.

Kauno apskrities policijoje dirba 498 pareigūnės. Atrenkant kandidates atsižvelgta ir į pareigūnų vyrų nuomonę.

„Sugalvojome, kad būtų labai smagu. Kolegos sakydavo: kodėl mes neturime savo kalendoriaus? Tai visų bendra iniciatyva, bendras projektas. Merginų paklausėme, ar sutiktų būtų savanorėmis. Sutiko. Paklausėme ir pareigūnų vyrų nuomonių. Žinoma, svarbiausia buvo, kad merginos pačios sutiktų“, - teigia S. Banėnienė.

Fotografavo pareigūnas

Merginas fotografavo taip pat policijos pareigūnas – Kauno apskrities VPK Specialiųjų užduočių valdybos pareigūnas Robertas Rukas.

„Tai pirmas mano darbas su tokiomis gražiomis moterimis“, - šypsosi policininkas, šį kartą tapęs fotografu.

Fotografija R. Rukui – laisvalaikio užsiėmimas, o fotosesiją pareigūnas atliko su savo technika.

„Tai mano hobis. Pradžioje, kaip ir visi, nuotraukas dariau prie raudonos šviesos. Vėliau pomėgį kiek apleidau. Kai atsirado skaitmeninės technologijos grįžau prie savo hobio“, - DELFI teigė R. Rukas.

Fotografuojant pareigūnes R. Rukas padarė po maždaug 100 kadrų, iš kurių buvo atrinkti geriausi. Kalendorius išleistas 400 vienetų tiražu. Deja, bet šiais kalendoriais prekiaujama nebus – jie atiteks Kauno policijos socialiniams partneriams.

Darbas policijoje – įgyvendinta svajonė

Vasario mėnesio puslapį papuošė Dovilės Dobrovolskaitės nuotrauka. 26 metų tyrėja tikina, kad darbas policijos sistemoje pateisino visus lūkesčius.

„Aš norėjau dirbti teisinį darbą. Norėjau, kad darbas būtų ne monotoniškas, įdomus. Mano lūkesčiai tikrai pasiteisino. Nuolat bendraujame su žmonėmis. Man patinka toks darbas. Kalbant apie kalendoriaus idėją manau, kad yra puiku žmonėms parodyti, kad pareigūnai yra aktyvūs, dalyvauja įvairiuose projektuose“, - DELFI teigė Dovilė Dobrovolskaitė

Su nepilnamečiais dirbanti specialistė Liana Jomantaitė, kurios nuotrauka puikuojasi balandžio mėnesio puslapyje, policijoje atsidūrė neatsitiktinai – tai buvo jos svajonė.

„Nuo mokyklos laikų, gal nuo 10 klasės apie tai svajojau. Labai džiaugiuosi, kad mano svajonė išsipildė. Vyresnėse klasėse susiformavo mano požiūris į policiją. Aišku, svajonė išsipildė ne taip greitai, bet aš pasiekiau tai, ko norėjau“, - DELFI teigė 27 metų L. Jomantaitė.

Neretai policijos pareigūnams tenka išgirsti ne pačių maloniausių žodžių. Tačiau piliečiai su moterimis bendrauja pagarbiau, nei su policininkais vyrais. Tuo įsitikinusi patrulė Reda Antanavičiūtė.

„Visokių žmonių būna. Jeigu jis iš anksto būna nusistatęs – tai jam niekas nepadės. Jis pyksta ant policijos ir ant viso gyvenimo. O jei žmogus nori kažką sužinoti ir nori, kad jam kažkas padėtų, tai sakyčiau, kad net apsidžiaugia išgirdęs moterišką balsą“, - sako 27 metų R. Antanavičiūtė, kurios nuotrauka papuošė spalio mėnesio puslapį.

Beje, savo kalendorių išleido ir Kauno apskrities patrulių rinktinė. Šiam leidiniui taip pat neišleista biudžeto pinigų ir visas projektas įgyvendintas tik pareigūnų iniciatyva.