olicijos profsąjungos pirmininkė Roma Katinienė teigia, kad po tragiškos pareigūno mirties Telšių rajone, profsąjunga nesiekia niekieno atsistatydinimo: „Pasitraukimas įneštų daugiau sumaišties, nei naudos. Norime, kad būtų įvesta tvarka, o kas bus generalinis komisaras – mums nėra svarbu.“

Roma Katinienė

Profsąjungų atstovės teigimu, šiuo metu sunkiai sekasi susitarti su nauju generaliniu komisaru ir visa nauja komanda. R. Katinienė teigia, kad susitarimų laikomasi sunkiai, o sistemoje tikrai yra ką keisti – mažą užmokestį, darbo santykius, be to, jaučiamas techninių ir saugos priemonių trūkumas.

Generalinis komisaras Linas Pernavas, paklaustas, kodėl nebendrauja su profsąjunga teigė kitaip: „Bendraujam. Nuolat. Mažų mažiausiai kartą per mėnesį susitinkame. Aptariame problemas. Su manimi asmeniškai.“ Visgi, kodėl nesutariama komisaras negalėjo pasakyti, nors pripažino, kad pertvarkų, pokyčių reikia.

„Reikia aiškiai pasakyti, policininkų specializacija – geras, bet brangus dalykas <...>. Kalbant apie kasdienius įvykius – turi likti viskas taip, kaip buvo – į įvykį važiuoja arčiausiai esantis ekipažas, nesvarbu, ar tai kelių policijos ekipažas, ar kitas. Visi policijos mokykloje rengiami vienodai, o ne kažkaip išskirtinai“, – laidoje sakė L. Pernavas.

Kaip situaciją vertina viską studijoje išklausęs vidaus reikalų ministras Tomas Žilinskas? Kuri pusė jam pasirodė priimtinesnė? Ar jaučia generalinis policijos komisaras atsakomybė dėl tragiško įvykio nutikusio Telšių rajone? Plačiau apie visa tai – LRT laidoje „Aktualus interviu“.