„Kalbant apie privačius renginius, koks buvo šis festivalis „Sūpynės“, tai čia yra visiškai kita situacija (nei viešuose renginiuose – red.). Jokie teisės aktai nereglamentuoja tokių renginių. Susirinkimų įstatymo taisyklės netaikomos renginiams uždarose patalpose ar privačiose teritorijose, todėl čia policijos įsikišimas yra visiškai minimalus“, - laidoje „Dienos klausimas“ penktadienį teigė R. Matonis.

Jis pažymi, kad privačiame renginyje turi būti samdoma privati saugos bendrovė, kuri ir turi užtikrinti tvarką. Policija, teigia R. Matonis, gavusi informaciją apie renginį, kuriame dalyvaus didelė masė žmonių, dirba to renginio prieigose.

„Mes užtikriname eismo saugumą, kontroliuojame transporto srautus, kontroliuojame, kad į festivalį ar iš jo atvažiuojantys asmenys nebūtų neblaivūs ar apsvaigę nuo narkotinių medžiagų. Viskas, kas yra išorėje, festivalio prieigose, yra policijos reikalas ir policija toje vietoje dirba“, - teigė R. Matonis.

Vidaus reikalų ministerija penktadienį išplatino pranešimą, kuriame raginama pradėti diskusiją dėl įstatymo, reglamentuojančio viešųjų ir privačių juridinių asmenų komercinių ar viešųjų renginių organizavimo viešose vietose, jų valdomose bei naudojamose teritorijose ar patalpose, įtvirtinimo.

Visą laidos „Dienos klausimas“ įrašą klausykite čia.