"Visą elektroninę erdvę sunku aprėpti, bet iš tikrųjų (komentarų - ELTA) buvo šimtai, turbūt ir tūkstančiai, bet vakar buvo išskirti ir ypač atidžiai tirti penki komentarai, sprendžiant dėl baudžiamosios atsakomybės taikymo. Vienu atveju buvo priimtas sprendimas dėl atsisakymo pradėti ikiteisminį tyrimą. Kiek žinau, dar yra sprendžiama keturiais atvejais - tikslinamos aplinkybės, analizuojama informacija ir sprendžiama, ar yra teisinis pagrindas pradėti baudžiamąjį persekiojimą", - sakė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas spaudai Paulius Radvilavičius.

Pasak sostinės policijos atstovo, šiuose komentaruose buvo "neapykantos kurstymo, raginimo smurtauti".

Vis dėl to dauguma komentatorių, su kuriais susisiekė policija, "atsiprašė ir prisipažino suklydę, patvirtino, kad žodžiai skiriasi nuo ketinimų", teigė P. Radvilavičius.

Pasak jo, "dauguma homofobiškų komentarų buvo rašoma iš užsienio, iš JK daugiausia".

Sostinės policijos atstovas patikino, kad šeštadienį eitynių "Už lygybę!" metu bus skirtos papildomos policijos pajėgos, tačiau profesinės praktikos dalykų ir planuojamų sutelkti pajėgų dydžio policija nekomentuoja

"Mes nenorėtume, kad tie žmonės, kurie galėtų planuoti išsišokimus, savo planuose galėtų kažkaip atsižvelgti į policijos darbo ypatybes. Be abejo, bus veikiama pagal specialų viešosios tvarkos ir saugumo užtikrinimo planą, šiam atvejui bus pasitelktos papildomos pajėgos", - sakė P. Radvilavičius.

Pasak jo, policija prieš renginį bendravo tiek su rengėjais, tiek ir su galimais oponentais, labai atidžiai stebi kibernetinę erdvę.

"Eisena bus lydima, kaip jau buvo daroma du kartus. Sereikiškių parko kai kuriose dalyse kurį laiką bus ribojamas žmonių patekimas", - sakė P. Radvilavičius.

Vilniaus miesto savivaldybė eitynėms "Už lygybę!" yra išdavusi šeštadienį leidimą iki 1000 dalyvių. Vienintelis kontraprotestas, kuriam buvo prašyta leidimo ir jis buvo sankcionuotas, jau vyko ketvirtadienį, kur Rusų sąjungos nariai protestavo prieš gėjų festivalio "Baltic Pride" renginį Rusų dramos teatre.

Kaip Eltai sakė Vilniaus miesto mero atstovas spaudai Aleksandras Zubriakovas, šeštadieniui protestams prieš homoseksualų eitynes prašymų nebuvo gauta.