Eksparlamentarui gresia baudžiamoji atsakomybė už elgesį 2010 m. seksualinių mažumų eitynėse „Baltic Pride“, kuriose jis ir „tvarkietis“ Petras Gražulis kibo į atlapus policijos pareigūnams.

Tai DELFI patvirtino tyrimą kuruojanti Vilniaus miesto pirmojo policijos komisariato vyriausioji tyrėja Natalija Skripnik. Tyrimas atliekamas dėl pasipriešinimo policijos pareigūnams ir viešosios tvarkos pažeidimo.

„Yra pradėtas naujas tyrimas. Pagal Baudžiamojo kodekso 284 straipsnį ir 286 straipsnį“, - sakė N. Skripnik. Tyrimo detalių pareigūnė teigė negalinti atskleisti.

Pasak jos, dėl K. Uokos elgesio pradėtas naujas ikiteisminis tyrimas, kadangi ankstesnis, pradėtas dar 2010 m., buvo nutrauktas, kai Seimas atsisakė panaikinti jo ir P. Gražulio teisinę neliečiamybę. Priešingai nei P. Gražulis, K. Uoka į Seimą perrinktas nebuvo. Taigi teisėsauga iš naujo ėmėsi teisinės neliečiamybės netekusio politiko.

Atsakomybė už Baudžiamojo kodekso straipsnių, pagal kuriuos atliekamas tyrimas, pažeidimą gali būti griežta. K. Uokai gali grėsti ir belangė.

Pagal Baudžiamąjį kodeksą, tas, kas viešoje vietoje įžūliu elgesiu, grasinimais, patyčiomis arba vandališkais veiksmais demonstravo nepagarbą aplinkiniams ar aplinkai ir sutrikdė visuomenės rimtį ar tvarką, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų. Už pasipriešinimą policijos pareigūnams gresia viešieji darbai, bauda arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Pats K. Uoka DELFI teigė nebuvęs informuotas apie jo atžvilgiu atliekamą tyrimą.

„Palauksim, pažiūrėsim. Ką jie klaus, kuo jie domisi. Dabar nieko nežinau“, - nedaugžodžiavo politikas.

DELFI primena, jog prieš trejus metus su K. Uoka policijos barikadas šturmavęs P. Gražulis siautėjo ir praėjusį šeštadienį vykusių eitynių „Už lygybę“ metu. Parlamentarą tramdė net penki policijos pareigūnai. Kaip antradienį pranešė LNK „Žinios“, jam skirta 200 litų bauda. Už šeštadienį atliktus veiksmus politikui gali grėsti ir areštas. Tiesa, tam Seimas turėtų antrąsyk imtis P. Gražulio neliečiamybės naikinimo.

K. Uokos šeštadienio renginio metu tarp aktyviausių homoseksualų priešininkų nebuvo matyti.