Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis BNS sakė, kad į pareigūnams nuvykus į nurodytą vietą Biržų rajone informacija nepasitvirtino.

Šeštadienį policija gavo 14 pranešimų, daugiausia dėl neleistinos agitacijos. Nuo balsavimo pradžios šalies policijos įstaigos yra gavusios 54 pranešimus, pradėti du ikiteisminiai tyrimai.

Visuomeninė organizacija „Baltosios pirštinės“ skelbia, kad šeštadienį gavo 59 pranešimus apie galimus pažeidimus per rinkimus. Kaip pranešė „Baltosios pirštinės“, daugiausia nusiskundimų gauta dėl kandidatų agitacijos, kuri šeštadienį jau buvo draudžiama.

Labiausiai rinkėjai piktinosi įvairiose automobilių aikštelėse paliktomis transporto priemonėmis, ant kurių puikuojasi politinė kandidatų reklama. Rinkėjai fotografavo šiuos rinkimų taisyklių pažeidimus.

Organizacija pastebi, kad šeštadienį, labiau nei pastarosiomis rinkimų dienomis, suintensyvėjo politinė agitacija socialiniuose tinkluose.

Gauta pranešimų apie tai, kad kandidatai ir partijos disponuoja tokia reklama tuo metu, kada politinė agitacija yra nutraukta.