Į autoservisą iškviesti draudimo, „SEB lizingo“ atstovai, kviesta ir automobilio naudotoja Asta Baukutė, tačiau ji atvykti atsisakė. Automobilis išvežtas į policijos saugomą aikštelę.

Prokuroras Egidijus Motiejūnas patvirtino, kad pagal automobilio sugadinimus akivaizdu, kad jis yra dalyvavęs avarijoje. Už automobilio suradimą teisėsaugininkai dėkingi žiniasklaidai.

Prokuroras atskleidė, ką K.Rupulevičius ir A.Baukutė sakė per apklausas (Seimo narė apklausta trečiadienį), aiškinantis, kur yra automobilis.

Ir K. Rupulevičius ir A. Baukutė teigė, kad visureigis yra Klaipėdoje.

Prokuroro teigimu, kad dar anksti kalbėti apie tai, ar sutuoktiniams bus taikoma atsakomybė už melagingų parodymų davimą.


Išėjo „tėvystės“ atostogų

Asta Baukutė su vyru Kęstučiu Rupulevičiumi
DELFI primena, kad aplinkos ministro patarėjas K. Rupulevičius, atsisakęs išeiti iš darbo savo noru, antradienį vakare parašė prašymą išleisti jį tėvystės atostogų. Tad dar beveik metus jis galės iš „Sodros“ gauti 85 procentus ministro patarėjo algos. Trečiadienį ministras Gediminas Kazlauskas prašymą patenkino. Pasak ministro, tai padaryti jį privertė įstatymai - nepatenkinti tokio prašymo jis neturėjęs teisės.

Pateikus tokį prašymą, ministras jau nebegalėjo K. Rupulevičiaus atleisti – galimybė atsikratyti susikompromitavusiu patarėju buvo praleista. „Pastarųjų dienų K. Rupulevičiaus elgesys akivaizdžiai parodė, kad tokiam žmogui ne vieta valstybės tarnyboje. Neleistinas elgesys. Neturiu komentarų, - trečiadienį paaiškėjus, kad patarėjas melavo per apklausą, sakė G. Kazlauskas. - Jei to pareiškimo nebūtų buvę, be abejonių, jis būtų atleistas, po to, kas paaiškėjo šiandien. Galiu tik apgailestauti“.

Paklaustas, ar nereikėjo paskubėti ir atleisti K. Rupulevičių, kol jis nesugalvojo, kaip išsisukti, ministras atsakė: „Dabar galima spėlioti, kas būtų, jeigu būtų... Yra žmonių, kurie sugeba išsisukti iš bet kokios situacijos“.

Ministro pasiūlymo geruoju išeiti iš darbo K. Rupulevičius susilaukė kilus skandalui dėl nuversto šviesoforo Vilniaus centre. Iš įvykio vietos pabėgęs ministro patarėjas tądien (rugsėjo 14-ąją) šventė savo gimtadienį . Pasak įvykio liudininkų, buvo panašu, kad vairuotojas neblaivus.

Dar vienas skandalas kilo paaiškėjus, kad K. Rupulevičius nuolat važinėjo visureigiu „Toyota Land Cruiser“, priklausančiu „SEB lizingui“. Įmokas už automobilį (po 2815 litų per mėnesį) moka Seimas - visureigiu formaliai naudojasi K. Rupulevičiaus žmona A. Baukutė, kuri net neturi vairuotojo pažymėjimo. Iš jos parlamentinei veiklai skiriamų pinigų apmokamos ir išlaidos degalams bei tepalams.

Dėl eismo įvykio praėjusią savaitę buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Bet K. Rupulevičius atsisakė duoti parodymus apie eismo įvykį. Jis net nesiteikė pareigūnams parodyti visureigio, kuriuo nuvertė šviesoforą.

Sudaužytas šviesoforas

A.Baukutė teigė, kad automobilis – ne Vilniuje

Trečiadienį policijoje, kaip liudytoja, buvo apklausta formali visureigio naudotoja A. Baukutė. Jai teko pasirašyti oficialų reikalavimą pateikti automobilį. Seimo narė per apklausą, kaip ir jos vyras, neatskleidė, kur šiuo metu yra visureigis. A. Baukutė tik pažadėjo, kad pateiks automobilį apžiūrai, kai jis bus Vilniuje. Šiuo metu esą jis ne Vilniuje.

Pasak E. Motiejūno, jei A. Baukutė vilkins automobilio pateikimą, ji bus nubausta administracine bauda už teisėtų pareigūno reikalavimų nevykdymą (administracine tvarka Seimo narius bausti galima nesikreipiant į parlamentą dėl jų neliečiamumo panaikinimo).

Skandalingosios poros sūnui Rapolui dveji metai sukaks 2010-ųjų rugpjūčio 10 d. Iki to laiko K. Rupulevičiui 85 procentus jo algos (atskaičiavus mokesčius jis gauna apie 5 tūkst. litų) turės mokėti „Sodra“.