Teisėsaugos akiratyje skirtinguose ikiteisminiuose tyrimuose esančių J.Miliaus, G.Vainausko susitikimą „Da Antonio“ restorane Vilniaus centre trečiadienio dieną užfiksavo BNS žurnalistas.

„Atėjau aš čia dėl interviu apie susitikimą, apie tą Vyriausybės posėdį, apie pokalbį ir viskas“, - BNS sakė J.Milius, po susitikimo su žiniasklaidos grupės vadovu.

Kiek vėliau trečiadienį jis BNS pateikė kitokią versiją - teigė, kad į šį restoraną papietauti jį pakvietė žmona, o G.Vainauską jie susitiko netyčia.

Vyriausybė trečiadienį atleido J.Milių po to, kai prieš dvi savaites nepritarė jo veiklos ataskaitai. Pagal Vyriausybės įstatymą, tai gali būti pagrindas atleisti Vyriausybės įstaigos vadovą iš pareigų.

J.Milius yra įtariamas piktnaudžiavimu tarnyba ir dokumentų klastojimu. Prokurorai įtaria, kad šaldytus maisto produktus gaminanti Kauno bendrovė „Judex“ per parlamentarą „tvarkietį“ Petrą Gražulį siekė paveikti Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą, kad ši neskirtų nuobaudų už pažeidimus.

Generalinė prokuratūra tiria įtarimus, kad G.Vainauskas sutarė su partijos „Tvarka ir teisingumas“ vadovu Rolandu Paksu, jog šis už kyšį paveiks valdininkus leisti eksploatuoti „Norfos“ parduotuvę Prienuose. Prokurorai R.Paksui taip pat ketina pateikti įtarimus prekyba poveikiu, jei tai padaryti leis dėl europarlamentaro neliečiamybės panaikinimo spręsiantis Europos Parlamentas.

Teisėsauga taip pat įtaria G.Vainauską prekyba poveikiu, kad esą už kyšį pasinaudodamas savo įtaka siekė padaryti poveikį Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūnams, kad šie nutrauktų tyrimą dėl sukčiavimo stambiu mastu. Tiriant šį epizodą įtarimai pateikti buvusiam bendrovės "Omnitel" ilgamečiam vadovui A.Zabuliui. Jis kaltinamas, kad veikdamas kitų asmenų interesais pasiūlė ir susitarė duoti kyšį G.Vainauskui, kad „šis pasinaudodamas savo visuomenine padėtimi ir pažintimis paveiktų Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnus".