Po portale Alfa.lt pasirodžiusios publikacijos apie teisėsaugos darbuotojų ir įtaraimųjų ryšius pradėtame tyrime nenustatyta jokių pažeidimų.

Straipsnyje buvo nurodyta, kad Klaipėdos apygardos vyriausiojo prokuroras S. Minkevičius atostogų metu vyko žvejoti į Norvegiją vienoje grupėje su asmeniu, kuriam Vilniaus apygardos prokuratūros kontroliuojamame ikiteisminiame tyrime yra pareikšti įtarimai.

Tyrimo metu prokuratūra nustatė, kad šie teiginiai yra neteisingi ir klaidinantys visuomenę.

Po minėtos publikacijos generalinis prokuroras E. Pašilis Generalinės prokuratūros Vidaus tyrimų skyriui pavedė atlikti vidinį tyrimą dėl šių bei kitų publikacijoje su S. Minkevičiumi siejamų duomenų atitikimo faktinėms aplinkybėms ir pateikti išvadą dėl teisinio pagrindo pradėti tarnybinį patikrinimą.

Vidinio tyrimo metu Generalinės prokuratūros Vidaus tyrimų skyrius surinko duomenis apie publikacijoje minimas aplinkybes, taip pat gavo ir Klaipėdos apygardos vyriausiojo prokuroro S. Minkevičiaus paaiškinimą raštu.

Tarnybiniame pranešime prokuroras S. Minkevičius nurodė, kad vykdamas į Norvegiją nežinojo apie tai, kad kažkuriam iš kartu vykstančių asmenų būtų įteiktas pranešimas apie įtarimą ir pabrėžė, kad visuomet griežtai vadovaujasi principu neaptarinėti jokių su darbu susijusių klausimų ar temų privataus bendravimo metu. Tai, kad prokuroras neturi jokių sąsajų su ikiteisminiu tyrimu, kuriame minimas asmuo yra įtariamasis, patvirtino ir kiti vidinio tyrimo metu gauti duomenys, rašoma prokuratūros pranešime.

Konstatuojama, kad teisinio pagrindo inicijuoti tarnybinį patikrinimą nėra.