Tai parlamento vadovė pareiškė trečiadienį interviu „Žinių radijui“.

„Ministro vietoje aš atsistatydinčiau, be abejo. Aš asmeniškai taip padaryčiau. Vis dėlto yra tam tikri dalykai, tai yra atsakomybės klausimas“, - sakė L. Graužinienė.

Šioje vietoje Seimo Pirmininkė pateikė pavyzdį, kai policijos pareigūnams padarius avariją, atsistatydino "garbingi ir didelę patirtys turintys" generaliniai policijos komisarai Vytautas Grigaravičius, Vizgirdas Telyčėnas.

„Man atrodo, kas pavyzdžiai yra parodyti. Politikams - juo labiau“, - sakė L. Graužinienė.
Apskritai kalbėdama apie Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) atliktas kratas valdančiosios koalicijos partnerių "Tvarkos ir teisingumo" būstinėje, L. Graužinienė minėjo apie jas žinojusi dar antradienio rytą.

L. Graužinienė tikėjosi, kad šioje istorijoje nebus politikavimo ir ji nesusijusi su kitąmet vysiančiais savivaldos rinkimais. 


Pasak L. Graužinienės, D. A. Barakauskas, būdamas vidaus reikalų ministru, turi labai rimtai apgalvoti galimybę toliau dirbti.

„Nors man tikrai gaila kolegos, gal jis tikrai yra niekuo dėtas ir gal negalėjo visko žinoti, kas vyksta tokioje didelėje struktūroje, tačiau ministras atsakingas už visą savo sritį“, - sakė Seimo Pirmininkė. 
STT antradienį atliko kratas, siekdama gauti reikšmingų duomenų dėl prekybos poveikiu stambiu mastu (daugiau nei 32,5 tūkst. litų) bandant už atlygį daryti įtaką keletui praėjusiais metais Vidaus reikalų ministerijos vykdytų viešųjų pirkimų. 

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderis Rolandas Paksas mano, kad D. A. Barakauskas turi dirbti toliau ir būti principingas.

Premjeras Algirdas Butkevičius sprendimą dėl D. A. Barakausko tinkamumo toliau eiti pareigas sakė priimsiąs, kai turėsiąs daugiau informacijos. Trečiadienį numatytas jų susitikimas.