Komisijos pirmininkė atleista po kandidato Rimvydo Podolskio, įtariamo dėl rinkėjų balsų pirkimo, skundo.

Zarasų–Visagino rinkimų komisijos pirmininkė socialdemokratė D. Kelečienė aktyviai prisidėjo, kad spalį vykusių rinkimų į Seimą rezultatai šioje apygardoje būtų anuliuoti ir liudijo prieš daugiausiai balsų surinkusį Darbo partijos atstovą Rimvydą Podolskį. Utenos apylinkės prokurorai yra pradėję ikiteisiminį tyrimą, kuriame R. Podolskis įtariamas pirkęs rinkėjų balsus.

Likus savaitei iki pakartotinių Seimo rinkimų Zarasų–Visagino rinkimų apygardoje, VRK pašalino D. Kelečienę iš posto. Vyriausiajai rinkimų komisijai, o vėliau teismui ją apskundė savo narystę Darbo partijoje šiuo metu sustabdęs, bet vėl kandidatuojantis R. Podolskis ir Liberalų sąjūdžio atstovas už tai, kad ji dalyvavo socialdemokratų kandidato pakartotiniuose rinkimuose į Seimą susitikime su rinkėjais.

„Po darbo nuėjau į susitikimą su Seimo nare I. Šiauliene, ir kai I. Šiaulienė pristatė namų renovacijos problemas, aš uždaviau susijusį klausimą. Tuomet į VRK kreipėsi kandidatas R. Podolskis ir kandidatės A. Lamanauskienės atstovas [teigdami], kad dalyvavimas mano renginyje turėtų būti pripažintas rinkimų agitacija.

Pažeidėjas [R. Podolskis – LRT.lt], pasitelkęs didelę teisininkų komandą, bendradarbiaudamas su liberalų partijos atstovais, nuolat ieškojo bet kokio mano paslydimo. [Jaučiu] kerštą ir nuolatinį persekiojimą – po rinkimų turėjau jau 8 skundus“, – teigia D. Kelečienė.

„Zarasų apygardos pirmininkė, mano vertinimu, padarė vieną klaidą. Ji dalyvavo susitikime su kandidatu ir ten pasisakė rajonui aktualiais klausimais – to nereikėtų daryti. Mūsų komisija jos sprendimą [dalyvauti susitikime su I. Šiauliene] buvo įvertinusi kaip netinkamą, nes gali kitiems kandidatams sudaryti įspūdį, kad yra pažeidžiamas Rinkimų įstatymas – draudimas agituoti. Tam, kad nebūtų toliau keliama įtampa, vykdydami teismo sprendimą, jos pačios prašymu ją atleidom iš rinkimų komisijos pirmininkės pareigų“, – sakė VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas.

Zarasų–Visagino rinkimų apygardos pirmininke paskirta buvusi pavaduotoja Aušra Šarkienė. Išankstinis balsavimas Zarasų ir Visagino, taip pat Biržų bei Kupiškio ir Ukmergės, kurių gyventojai taip pat rinks 3 naujus Seimo narius, savivaldybėse prasidės jau trečiadienį.

Šių apygardų gyventojai galės iš anksto balsuoti ir visų dešimties apskričių centriniuose paštuose. Zarasų–Visagino ir Biržų–Kupiškio apygardose rinkimų rezultatai panaikinti dėl šiurkščių pažeidimų, Ukmergės gyventojai savo atstovą į Seimą rinks mirus parlamentarui Juliui Veselkai.