Tačiau Ministras Pirmininkas išskiria Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) deleguotą energetikos viceministrę Renatą Cytacką ir žada tolesnio jos darbo klausimą kelti po prezidento rinkimų.

„Visada kiekvienam ministrui ar viceministrams keliami maksimalūs tikslai. Manau, kad viceministrų kompetencijos sritis ar jų parinkimas priklauso nuo ministrų užimamos pozicijos vertinant savo viceministrus. Ministrai patys turi teisę pasirinkti viceministrus, kad jie būtų kompetentingi“, - ketvirtadienį interviu „Žinių radijui“ pažymėjo premjeras.

Tačiau kalbai pasisukus apie energetikos viceministrę R. Cytacką, nenukabinančią nuo savo namo lentelės su lenkišku gatvės pavadinimu ir susipriešinusią su dabartine šalies vadove, A. Butkevičius nebuvo toks diplomatiškas.

„Jūs puikiai žinote, dėl kai kurių viceministrų buvo iškilę kai kurios problemos, ir aš manau, šis klausimas bus aptartas, kai pasibaigs prezidento rinkimai“, - sakė A. Butkevičius ir patikslino, kad „kalbama apie tą patį asmenį“.

Kaip jau skelbta, trečiadienio vakarą vykusioje laidoje „Diagnozė: valdžia“ prezidentė D. Grybauskaitė sukritikavo kai kuriuos Vyriausybės ministrus ir jų komandas.

D. Grybauskaitės laidos vedėja Rasa Tapinienė teiravosi, kaip vertina tai, kad valdančiosios koalicijos partnerės - Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) - energetikos viceministrė R. Cytacka nenukabina lenkiško gatvės pavadinimo nuo savo namo ir ar gali valdininkai nepaisyti įstatymų. Antrosios kadencijos siekianti Prezidentė tai siejo su politine kultūra.

„Tai išties yra politinės etikos, kultūros kartelė, kuri didele dalimi šioje valdančiojoje daugumoje, ypač kai matome, kokie buvo paskirti ministrai, ne tik šis atvejis. Mes matome ir iš Darbo partijos, pavyzdžiui, paskirtus viceministrus, kurie įsivėlę į balsų pirkimo kalėjimuose istoriją. Taigi jokio profesionalumo. Yra tiktai lojalumas ir priklausomybė vienai ar kitai partijai. Tai išties ta etika, politinė atsakomybė yra tikrai labai žemai nuleista šioje valdančiojoje daugumoje“, - sakė ji.

Laidos vedėjai pasiteiravus, kurio ministro aplinka atrodo esanti labiausiai komplikuota, D. Grybauskaitė įvardijo energetikos ministrą Jaroslavą Neverovičių, kurį į šį postą delegavo LLRA. Pats J. Neverovičius susilaukė D. Grybauskaitės pagyrų, bet buvo sukritikuota jo komanda.

"Tikrai, mano nustebimui, ne tai, kad korumpuota, bet galbūt mažiausiai profesionali, labiausiai politikuojanti (nes korupciją tai jau reikėtų ir įrodyti). Manyčiau, turime labai didelį kontrastą tarp pačio energetikos ministro, jo kvalifikacijos, jo darbo ir aplinkos, t.y. tie viceministrai, kuriuos jisai buvo priverstas priimti dėl valdančiosios daugumos sprendimų", - tęsė D. Grybauskaitė.

Tarp probleminių ministerijų Prezidentė paminėjo Socialinės apsaugos ir darbo, Žemės ūkio, Švietimo ir mokslo, Kultūros ministerijas. Šios ministerijos priklauso dėl vadinamosios juodosios buhalterijos teisiamai Darbo partijai.

Klausiama, ką konkrečiai turi mintyse ir ką darys, ar keis ministrus, D. Grybauskaitė tikino dėl to kalbėsianti su Premjeru A. Butkevičiumi.