Andriaus Kubiliaus Vyriausybė tikisi vienu ministru sumažinti po jos ateisiantį dirbti ministrų kabinetą.

Tokiu atveju šalyje liktų tik trylika ministerijų.

Atlikus parengiamąjį tarnybų reorganizavimą, kitąmet Vidaus reikalų ministerija turėtų būti sujungiama su Valdymo reformų ir savivaldybių reikalų ministerija.

Naujos institucijos pavadinimas dar nėra sugalvotas.

Prieš ketverius metus po rinkimų į valdžią atėję konservatoriai pertvarkė valdymą - vietoj buvusių Ekonomikos, Energetikos ir Prekybos bei pramonės ministerijos įsteigė Ūkio ministeriją, panaikino Miškų ūkio, Ryšių ir informatikos, Statybos ir urbanistikos ministerijas, įsteigė, o vėliau ir panaikino Europos reikalų ministeriją.

Premjeras A.Kubilius kartu su ministerijų vadovais Česlovu Blažiu bei Jonu Rudalevičiumi ir Vyriausybės sekretoriumi, Saulėlydžio komisijos pirmininku Algirdu Šemeta aptarė darbo grupės parengtą vidaus reikalų sistemos reformos planą ir pateiks jį Vyriausybės posėdžiui.

Valdymo specialistų teigimu, demokratinėse valstybėse vidaus reikalų tvarkymas dažniausiai suvokiamas kaip piliečių saugumo garantavimas ir valstybės administracijos kontrolė.

Saulėlydžio komisija yra apskaičiavusi, kad jau šiemet supaprastinus padalinių valdymą, panaikinus kai kurias tarnybas, pareigūnus pervedus į civilinę tarnybą, būtų sutaupyta apie 38 mln. litų.

Bus likviduojamos blaivyklos, taip pat siūloma mažinti atskirų tarnybų biudžetus, naikinti darbuotojų algų priedus už užsienio kalbų mokėjimą, slaptą darbą, poilsio ir gydymo lengvatas, pinigines kompensacijas už asmeninio automobilio naudojimą tarnybos reikalams, vadinamuosius maistpinigius.