Apie įtarimus R. Kurlianskiui neteisėtu disponavimu valstybės paslaptimi Vilniaus apygardos teisme prabilęs Generalinės prokuratūros prokuroras Justas Laucius sukėlė nemažai klausimų dėl to, kokia slapta informacija galėjo atsidurti „MG Baltic“ viceprezidento rankose.

„Jam įteiktas pranešimas apie disponavimą dalykais, kuriuose yra valstybės paslaptis“, – sakė J. Laucius ir pridūrė, kad kalbama apie Valstybės saugumo departamento raštus, su žymomis „slaptai“.

Prokuratūra įtaria, kad dokumentai pas verslininką pateko neteisėtai. Kaip aiškino prokuroras, vien laikymo faktas, dalykų, kuriuose yra valstybės paslaptis, užtraukia baudžiamąją atsakomybę.

VSD, savo ruožtu, atsisakė tiesiogiai komentuoti MG Baltic ir R. Kurliansko ikiteisiminį tyrimą, tačiau stebėjosi, kad iš prokuratūros nebuvo sulaukta daugiau informacijos.

„Mes tikrai jokios informacijos neturime ir pamatėme iš spaudos, ką pasakė prokuroras. Labai gaila, kad taip būna, juk turime būti informuoti, kas vyksta valstybėje.

O galbūt pasirodys, kad tai su VSD nesusiję? Kreipsimės į generalinę prokuratūrą su prašymų pateikti informaciją, kad galėtume įvertinti situaciją“, - sakė VSD atstovė Aurelija Katkuvienė.

Be to, ji pabrėžė ir esant reikalui VSD atliks vidinius tyrimus.

"Teisiškai visada atliekamos visos procedūros - kas ir kur galimai įvyko, bet dabar dar per anksti šnekėti, nes neturime informacijos, kas konkrečiai rasta", - pabrėžė A. Katkuvienė.