Piketuotojai reikalauja, kad Seimo socialliberalų ir liberalų dauguma įvykdytų prieš rinkimus duotus pažadus įvertinti ankstesnės valdžios atsakomybę už strateginių objektų, tarp jų - bendrovių "Mažeikių naftos" ir "Lietuvos Telekomas" privatizavimą.

Prie Seimo piketuotojai atsinešė medinį karstą, vainikus ir grojo laidotuvių maršus. Akciją stebėjo keliolika policijos pareigūnų.

Piketo organizatoriumi ir Žemaičių visuomeninio parlamento tarybos prezidentu prisistatęs Justinas Burba teigė, jog piketuotojai jaučiasi apgauti naujosios Seimo daugumos, nes ji nevykdo prieš rinkimus duotų pažadų įvertinti ankstesnės valdžios atsakomybę.

"Reikalaujame, kad konservatoriai būtų įvardyti nusikaltėliais arba visą atsakomybę už jų veiklą turėtų prisiimti naujoji Seimo dauguma ir Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas", sakė J. Burba.

Vienas piketuotojų laikė plakatą, kuriame Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas buvo raginamas nedelsiant patraukti atsakomybėn "už neteisėtą strateginių objektų privatizavimą ir tautos skurdinimo genocidą" konservatorių partijos lyderį Vytautą Landsbergį, ekspremjerą Gediminą Vagnorių, buvusius Ūkio ministrą Vincą Babilių, Valdymo reformų ir savivaldybių reikalų ministrą Sigitą Kaktį bei Turto fondo vadovą Stasį Vaitkevičių.

J. Burba teigė, jog piketuotojai parengė daugiau kaip dvidešimt reikalavimų, kuriuos norėtų įteikti Seimo daugumos atstovams, Prezidentui ir Europos Parlamentui.

Be reikalavimo panaikinti devynių Seimo Tėvynės sąjungos - konservatorių frakcijos narių neliečiamybę, yra reikalavimai neįvesti televizijos abonentinio mokesčio bei neįteisinti privalomo reikalavimo žiemos metu naudoti žiemines automobilių padangas.

Šią savaitę Naujoji sąjunga (NS, socialliberalai) paskelbė prieš rinkimus platintos "Pilietinės anketos" rezultatus.

Seimo rinkimų kampanijos metu platintose "Pilietinėse anketose" buvo klausiama, ar NS turi reikalauti konkrečių asmenų atsakomybės už Lietuvos ūkio sužlugdymą, kas labiausiai nukentėjo nuo valdžios veiksmų ir kas turi atsakyti už Lietuvos ūkio sužlugdymą.

Į klausimą, kas turi atsakyti už Lietuvos ūkio sužlugdymą, 92 proc. apklaustųjų įvardijo konservatorių lyderį ir buvusį Seimo pirmininką V. Landsbergį, 69 proc. - G. Vagnorių. Trečioje vietoje atsidūrė konservatorių Vyriausybėje Ūkio ministerijai vadovavęs Vincas Babilius. Ketvirtoje vietoje yra Tėvynės sąjunga (Lietuvos konservatoriai).

NS teigia iš viso suskaičiavusi 27,6 tūkst. užpildytų "Pilietinių anketų".