Anot jo, valstybinė priėmimo komisija nuspręs, ar galima aikštę eksploatuoti.

Vilniaus Katedros aikštės viršutinė terasa, užimanti maždaug trečdalį aikštės, naujomis granito plokštėmis buvo išgrįsta dar praėjusių metų lapkritį. Jos rekonstrukcijos darbai kainavo apie 5 mln. litų.

Statybininkai, atsižvelgę į ankstesnes komisijos pastabas, įrengė įvažiavimą invalidų vežimėliams į viršutinę aikštės terasą ir sumontavo atramas jiems.

Pasak Č. Kaminsko, nors visos granito plokštės į Lietuvą atgabentos praėjusių metų spalį, tačiau Katedros aikštės rekonstrukcijos pabaigti iki Naujųjų metų nebuvo galima dėl šalčių.

"Prasidėjus šalčiams, bijojome kloti granito plokštes. Bandėme statyti palapines, kad galėtume tęsti darbus, tačiau aikštės rekonstrukcija būtų pabrangusi 1,5 mln. litų, todėl darbai buvo atidėti šiems metams", sakė Č. Kaminskas.

Katedros aikštės rekonstrukcijos darbai vėl tęsiami tik nuo balandžio pabaigos, atšilus gruntui.

Šiuo metu Katedros aikštės rekonstrukcijos darbams jau išleista apie 11 mln. litų. Vyriausybė aikštės rekonstrukcijai yra skyrusi 12,5 mln. litų.

Katedros aikštė užima apie 15 tūkst. kvadratinių metrų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją