Tai gana retas pareiškimas iš šio politiko, kuris yra pripažintas kaltu Darbo partijos „juodosios buhalterijos“ byloje, kartu su anuometiniu atsakinguoju sekretoriumi V. Gapšiu ir buvusia buhaltere Marina Liutkevičiene. Tiesa, V. Uspaskicho nuomonė apie Lietuvos teisėsaugą pasikeitė, kai Lietuvos apeliacinis teismas sušvelnino bausmę ir visiems nuteistiesiems skyrė baudas.

„Aš kažkodėl pasitikiu teisėsauga, ypatingai po Apeliacinio teismo sprendimo“, - klausiamas apie V. Gapšį, sakė V. Uspaskichas.

„Kad ir kas ką bekalbėtų, tikiuosi, kad ateis momentas ir viskas išaiškės“, - sako politikas, jau kalbėdamas apie buvusį bendražygį.

Klausiamas, ar tiki, kad V. Gapšys galėjo pasiduoti koncerno „MG Baltic“ įtakai ir už atlygį veikti koncerno interesais, V. Uspaskichas buvo konkretus: „Sąžiningai pasakius, labai abejoju. Jis jaunas politikas, žinau, kad galvojo apie tolimesnį darbą politikoje“.

„Šioje vietoje, taigi ne jis partijos vadovas, kad susidėtų su tokiais dalykais“, - sako V. Uspaskichas.

„Reikia palaukti“, - svarstė politikas.

Pasiteiravus, ar jį nustebino nuo Eligijaus Masiulio prasidėjusios bylos posūkis, V. Uspaskichas aiškino, kad jo šiame pasaulyje jau niekas nestebina.

„Manęs šiame pasaulyje išvis niekas nestebina. Tik šiek tiek nustebino, kad atėjo pas V. Gapšį, nes jeigu būtų labai rimtai, būtų jau seniai atėję, nes jie turi dokumentus, visur atliktos kratos, tai jeigu būtų ką nors labai rimta turėję, būtų jau seniai viskas padaryta“, - teigia Darbo partijos įkūrėjas.

„Dabar tikriausiai kalbama, kas ką matė, kas ką girdėjo“, - pridūrė V. Uspaskichas.

Pirmadienį prokurorai atliko dokumentų poėmius Seime – krėtė kartą jau dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo teisto „darbiečio“ V. Gapšio kabinetą.

Prokurorai pranešė turintys duomenų, kad „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis „galimai per Seimo narį V. Gapšį už itin didelės vertės kyšius (daugiau negu 250 MGL – ne mažiau kaip 9 415 Eur), siekė paveikti šio Seimo nario parlamente atstovaujamos politinės partijos narius, kad jie veiktų koncerno interesais“.

Prokurorai yra nutarę V. Gapšį apklausti kaip specialųjį liudytoją – pareikšti įtarimus jam galima tik gavus Seimo sutikimą. Arba tuomet, jeigu šis atsisakytų parlamentaro mandato, kaip tai padarė E. Masiulis. Tiesa, apie tai V. Gapšys kol kas nekalba.

Koncernas „MG Baltic“ savo ruožtu pranešė, kad ikiteisminio tyrimo pareigūnai pirmadienį taip pat buvo apsilankę jam priklausančioje statybų bendrovėje „Mitnija“ ir LNK televiziją valdančioje bendrovė „Laisvas ir nepriklausomas kanalas“. Kratos atliktos ir koncerno bei jam priklausančių įmonių vadovų namuose.

Šiuo metu R. Kurlianskiui pareikšti įtarimai dėl dabar jau buvusio Liberalų sąjūdžio pirmininko E. Masiulio papirkimo – įtariama, kad iš Seimo pasitraukusiam politikui dar gegužės 10 d., apie 16 val., „MG Baltic“ viceprezidentas automobilių stovėjimo aikštelėje prie Seimo perdavė alkoholinio gėrimo dėžutę su 106 tūkst. eurų.

Pinigų E. Masiulis iš karto namo neišsivežė – nuėjo tvarkyti reikalų į Seimą. Būtent tuo metu STT pareigūnai pateko į politiko automobilį ir jame pažymėjo perduotus pinigus.

R. Kurlianskis buvo sulaikytas tik po dviejų dienų, jo ir E. Masiulio namuose atliktos kratos. DELFI šaltiniai atskleidė, kad R. Kurlianskis buvo stebimas dar nuo praėjusių metų rugsėjo 23 d., kai Anykščių rajono apylinkės teismo teisėja pareigūnams išdavė leidimą slapta atlikti įvairų sekimą bei leido klausytis pokalbių telefonu.