Sinoptiko teigimu, sekmadienį atsikvėpsime nuo žvarbaus šalčio. „Žiema truputį atleis savo gniaužtus, tad atsikvėpsime nuo žvarbaus šalčio – daug kur liks tik 1–5 laipsniai šalčio. Šiauriniame šalies pakraštyje dar laikysis apie 6 laipsnius šalčio, o pietiniame, tiksliau apie Druskininkus, Alytų, temperatūra priartės prie nulio“, – komentuoja V. Sakalauskas.

Jo tvirtinimu, sekmadienį žymesnis sniegas nepasirodys, nebent nukris viena ar kita snaigė. Sinoptikas perspėja, kad, nepaisant geresnio oro, vis dar reikėtų pasisaugoti kai kur išlikusio ledo. Be to, iki sekmadienio vakaro įsismagins rytų ir pietryčių vėjas – pakils iki 6–11 m/s.

„Kitos savaitės pradžioje šalčio gniaužtai sugrįš, bet dar ne pirmadienį. Naktį iš sekmadienio į pirmadienį temperatūra pažemės iki 4–9, Utenos apskrityje ir iki 10–12 laipsnių šalčio, o prie jūros išliks vos 1–3 laipsniai šalčio. Dieną šaltis sušvelnės iki 1–5 laipsnių šalčio, o pietų, vakarų vietovėse galima tikėtis ir nulio“, – teigia V. Sakalauskas.

Nemaloniausia naujiena ta, kad sulauksime nemažai sniego. „Kadangi pūs vidutinio stiprumo vėjas, kai kur ir papustys. Daug kur pasnigs ir antradienį, tačiau temperatūra dar nelabai skubės žemėti. Savaitės viduryje ir ypač antroje jos pusėje į Lietuvą vėl sugrįš tikras žiemiškas, gana žvarbus šaltis, panašus į tą, kuris lankėsi prieš kelias dienas“, – sako sinoptikas.