Tai jis pareiškė Strasbūre pirmadienio vakarą susitikime su EP Užsienio reikalų komitetu, kurio nariai priekaištavo dėl Rusijos atsisakymo įsileisti europarlamentaro Gabrieliaus Landsbergio delegaciją.

„Norėčiau pakviesti EP narių grupę, nes jūs kritikuojate, kaip mes anksčiau elgėmės. Mes su delegacija buvome Strasbūre praėjusių metų kovo mėnesį, taigi dabar jūsų eilė atvykti pas mus į Maskvą. Man bus malonu jus priimti Maskvoje, todėl prašau susisiekite su manimi, jeigu jums įdomu, ir aš pasirūpinsiu, kad jūs gautumėte vizas“, - aiškino A.Puškovas.

Kalbėdamas su europarlamentarais jis taip pat pabrėžė, kad ne Rusija pradėjo „šį žaidimą“, kai žmonės traukiami į juoduosius sąrašus.

Sausį pranešta, kad Rusija atsisakė įsileisti G.Landsbergio delegaciją į Maskvą, kur politikas ketino lankytis su oficialia misija.

Spalio mėnesį EP Užsienio reikalų komitetas pavedė konservatoriui G.Landsbergiui parengti ataskaitą apie Europos Sąjungos ir Rusijos santykius. Rinkti medžiagą šiam dokumentui G.Landsbergis Maskvoje ketino sausio 29-31 dienomis.

A.Puškovo kvietimu G.Landsbergis džiaugtis kol kas neskuba.

„Nebuvo galimybės dar labai aiškiai išgirsti, ką jis turi galvoje sakydamas, kad jis išduos vizas. Ne jis išduoda visas, jas išduoda Užsienio reikalų ministerija, kurios atstovai Briuselyje labai aiškiai pasakė, kad vizos nebus išduotos delegacijai ir delegacija negali vykti“, - BNS pirmadienio vakarą sakė europarlamentaras.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (444)