LNK žinioms žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė sakė pirmadienį sulaukusi V. Martusevičiaus pareiškimo atsistatydinti. Ministrė antradienį šį prašymą ketina patenkinti.

„Šiandien gavau jo prašymą atleisti iš darbo. (...) Taip, aš pasiryžusi tenkinti, bet dar iš ryto noriu su juo susitikti ir išgirsti jo paaiškinimą, kodėl neužkliuvo tie 15 produktų“, – sakė V.Baltraitienė LNK žinių studijoje.

V. Martusevičiaus pavardė figūravo maisto produktų pirkimo skurstantiesiems skandale, kai ministerijai pavaldi įstaiga produktus pirko žymiai didesne nei rinkos kaina.

Vasario 4 d. Generalinė prokuratūra pradėjo tyrimą dėl galimo sukčiavimo ir tiria, ar Žemės ūkio ministerijai pavaldi agentūra ne per brangiai perka maistą skurstantiesiems remti. Opozicinė liberalų partija teigia, kad Darbo partijos įkūrėjo Viktoro Uspaskicho šeimai priklausančio Kėdainių konservų fabriko pagaminti mėsos ir pupelių konservai valstybei kainuoja dvigubai brangiau, nei galima gauti rinkoje. Darbo partijos deleguota žemės ūkio ministrė Virginija Baltratienė sako, kad į klausimus atsakys tyrimai.

Viceministro V. Martusevičiaus vadovaujama valdyba nepasirūpino, kad prieš nuspręsdama pirkti konkrečius mėsos ir pupelių konservus, Žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūra atliktų tyrimą, kokios yra šių produktų kainos rinkoje. Galiausiai viceministras prisipažino pats nusprendęs, kad kainos tinkamos

Žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūros vadovė Aldona Miliuvienė atsistatydino dar sausio pabaigoje, kilus įtarimams, kad miltus valstybė skurstantiesiems perka per brangiai.