Antradienį žiniasklaida pranešė, kad direktorius įtariamas dėl seksualinio vaikų išnaudojimo.

A.Pabedinskienė socialinės apsaugos ir darbo viceministrui Algirdui Šešelgiui, kuruojančiam globos įstaigas, pavedė iki ketvirtadienio, kovo 19-osios, ryto atlikti patikrinimą, kaip buvo užtikrinta Viešvilės globos įstaigos veiklos priežiūra, pranešė ministerija.

„Tokie signalai tik įrodo, kad senąją sistemą būtina pertvarkyti, tačiau ir specialistai, ir jų vadovai, prižiūrintys šių įstaigų veiklą, turi nedelsdami reaguoti net į mažiausius signalus, o už nesukontroliavimą turi atsakyti asmeniškai ir visu griežtumu“, - pabrėžė A.Pabedinskienė.

Anot ministerijos pranešimo, reaguojant į situaciją, jau trečiadienį į Viešvilės globos įstaigą Jurbarko rajone nusiųsta psichologų, specialistų komanda, kuri užtikrins psichologinę pagalbą vaikams ir darbuotojams.

Jurbarko policijos komisariate atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl galimos pedofilijos Viešvilės vaikų namuose.

Kauno apygardos prokuratūros prokurorė Dovilė Augustauskaitė patvirtino, kad toks ikiteisminis tyrimas atliekamas.

„Tačiau jokių detalių apie bylą atskleisti negaliu, nes galimai nukentėję asmenys yra nepilnamečiai“, – antradienį naujienų portalui 15mln.lt sakė D.Augustauskaitė.

Šių metų pradžioje nepilnamečių prostitucijos skandalas sudrebino Švėkšnos specialiojo ugdymo centrą, kai paaiškėjo, kad vienos mergaitės pardavinėdavo kitas.